Közélet

Többtonnás könyvadomány gyergyói településeknek

Többtonnás könyvadomány gyergyói településeknek

2011. május 31., kedd
Többtonnás könyvadomány gyergyói településeknek

Gyergyószentmiklósi, valamint a környékbeli könyvtárak könyvállománya gyarapodhat annak az adománynak köszönhetően, melyet az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) kapott a szegedi Antikvár Áruház jóvoltából - írja a Hargita Népe című csíkszerdai napilap keddi számában.

A könyvek elosztásáról az EMNT gyergyószentmiklósi szervezete és a helyi demokráciaközpont gondoskodik, partnerségben a városi könyvtárral. Az antikvár könyvek többsége nagyon jó állapotú, és ideiglenesen a gyergyószentmiklósi könyvtárba kerültek. A szállításban és a lerakodásban két helyi cég is segített, és a Dr. Marc Zsuzsanna Orvos Klub pénzadománnyal járult hozzá a szállításhoz. A program lebonyolítói szívesen fogadnak további támogatásokat is. A könyvek egynegyedét már átválogatták, rendszerezték. A könyvek többsége világirodalmi és magyar irodalmi alkotás, és vannak társadalomtudományi és természettudományi könyvek is a szállítmányban. A legrégebbi példány több mint százéves. A legtöbb könyv 50-60 éves. A művek nagyon széles érdeklődési kört elégítenek ki, olyan példányok is megtalálhatók a mintegy 12 tonnát nyomó könyvszállítmányban, amelyeket korábban többször kerestek már egyetemisták. A gyergyószentmiklósi városi könyvtár elsőként válogathatott a nagy mennyiségű könyvből, és közben várják azoknak a környékbeli könyvtáraknak a jelentkezését, amelyek részesülni szeretnének az adományból. Legutóbb tavaly érkezett nagy mennyiségű könyv Magyarországról a Székelyföldre. A 2010-es év végén Székelyudvarhely kapott több tonna könyvet - szintén az EMNT közreműködésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.