Szomszédolókat várt a MASZK + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Szomszédolni hívta a Hajnóczy utcai Régi Zsinagóga kertjébe a környék lakóit a MASZK Egyesület, hogy megismerkedhessenek egymással, az Egyesülettel és különleges épületükkel. A Szomszédünnephez idén öt Csongrád megyei település csatlakozott.

A szomszédünnep célja, hogy a városokban ugyanazon a szűk területen, mégis egymástól elszigetelten élő emberek ismerjék meg egymást, váltsanak pár szót. A 2000-ben Párizsból indult kezdeményezéshez mára több mint harminc ország csatlakozott.
Hazánk másodjára csatlakozott a rendezvényhez, megyénken belül Mórahalmon, Bordányban, Algyőn, Nagyéren, illetve Szegeden belül több helyszínen jöttek össze a szomszédok május utolsó szombatjának délutánján.
A MASZK Egyesület a Hajnóczy utcai Régi Zsinagóga kertjébe várta a környékbelieket, és mindazokat a nem közvetlen szomszédokat, akik az egyesület munkája iránt érdeklődnek. Azt, hogy ez a délután más volt mint a többi, már messziről észrevehették az arra járók, hiszen a kerítést plakátokkal díszítették ki, illetve a Szomszédünnep zöld lufijai is hirdették a kezdeményezés jelszavát: „Nyissunk egymásra!”, hogy ne elszigetelten sétáljunk el egymás mellett nap mint nap.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: történelmi tett, bajnok a Kistelek + HANG, FOTÓK

Következő sztori

Átadták a Dömötör-díjakat