Szeged díszközgyűléssel és Hídivásárral emlékezik meg kiváltságáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Május 21-én, Szeged Napján arra emlékezünk, hogy egy 1719-ben kelt okirat, egy kiváltságlevél Szegedet a szabad királyi városok sorába emelte.

Május 20-án (pénteken) a Városháza dísztermében 15 órakor kerül sor a város alkotói és pályakezdő művészeti díjainak ünnepélyes átadása. 16 órakor a „Szeged Sportolója” és a „Szeged Sportjáért” díjat osztják ki.
15 órakor a Pulz utcai villamosremízben (Pulz u.48.) a már hagyományos „villamos-elnevezésre” kerül sor. Az eseményen Szeged azon testvérvárosairól, amelyekkel a kapcsolat kerek évfordulóját ünnepeljük, villamost neveznek el. Az idén Turkuval a 40., Kotorral a 10. évforduló ad alkalmat a “keresztelőre”.

Május 21-én 9:45 órától ünnepséget rendeznek, melyen ahol a zászlófelvonás után 10 órától kezdődik a Díszközgyűlés a Városháza előtt.
Fellépnek: László Boldizsár operaénekes – Székhelyi József színművész – a Szegedi Szimfonikus Zenekar Gyüdi Sándor vezényletével – a Vaszy Viktor Kórus – a Szeged Táncegyüttes
11 órakor kerül sor a Hídivásár ünnepélyes megnyitójára a Belvárosi híd újszegedi hídfőjénél.

Előző sztori

Szociáldemokráciáról és szegedi költségvetésről a VTV-n + VIDEÓ

Következő sztori

SzegedART: kulturális fesztivál két hónapon át