Sport

Partvonal: itáliai lehetőség a korosztályos megyeválogatottnak

Partvonal: itáliai lehetőség a korosztályos megyeválogatottnak

2011. május 6., péntek
Partvonal: itáliai lehetőség a korosztályos megyeválogatottnak

A megyei labdarúgó-utánpótlás Sahin-Tóth Dezső szemével

Olasz szakemberek figyelték meg az 1996-os születésű futballistákból álló megyeválogatott szereplését csütörtökön Makón – számol be róla állandó szakértőnk, Sahin-Tóth Dezső, a SZEOL SC Kft. szakmai ügyvezetője.

Múlt héten már jeleztük, hamarosan ismét nagy lendülettel folytatódnak azok az utánpótlást érintő programok, melyeket a tavalyi esztendőben a CSLSZ elnöksége indított útjára.

Sahin-Tóth Dezső

, aki akkor szakmai alelnökként mentorálta ezeket a kezdeményezéseket, maximálisan élvezi ebben az MLSZ jelenlegi területi igazgatója,

Nógrádi Tibor

támogatását. Nos, az események igencsak felgyorsultak, hiszen csütörtökön este Makón máris pályára lépett a

Dezső Ferenc

és

Lehota István

vezette, 1996-os születésű labdarúgókból álló Csongrád megyei válogatott. Kettős apropója volt a rendezvénynek: egyrészt a csapat készül a Bács megyeiek elleni, hamarosan sorra kerülő visszavágóra, másrészt olasz szakemberek érkeztek megyénkbe, s egy későbbi talján túra reményében ők szemlélték meg fiataljainkat. Az olasz delegáció –

Livio Colombo

, illetve

Marco Bonanini

, akik olasz I., II. és III. osztályú klubok melletti megfigyelők, utóbbi FIFA-licences játékosügynök, valamint

Dominico de Luca

, a Reggina nemzetközi képviselője – több napot töltenek Magyarországon, ahol üzleti és szakmai jellegű egyeztetéseket folytatnak. Csütörtökön Csongrád megyében, Szegeden és Makón jártak. Tárgyaltak az MLSZ területi igazgatójával, majd este megtekintették az 1996-os fiatalok játékát. Mint a SZEGEDma.hu-nak elárulták: utánpótlás- és felnőttvonalon egyaránt érdeklődnek a magyar csapatok és a magyar futballisták iránt. Programjuk szombaton a Kaposvár – Debrecen NB I-es találkozóval zárul. A Csongrád megyei klubok készséggel engedték el játékosaikat a makói összetartásra, mindenki, akit hívtak, a legnagyobb örömmel jött, s a területi igazgató is mindenben segített – ezt már Sahin-Tóth Dezső mondta el portálunknak. A megyeválogatott 40-40 percet játszott a Makó U19-es, illetve U17-es csapatával, illetve 20 percet egymás között küzdöttek a 96-osok, hiszen 23 fő volt jelen. „Remek körülmények között, jó hangulatban telt a program, köszönet minden érintettnek a közreműködésért és a Makónak a szíves vendéglátásért. A játékosok ősszel találkoztak utoljára, ennek ellenére dicséretes hozzáállással és kiváló teljesítménnyel rukkoltak elő, elnyerték az olaszok tetszését is. Bízom benne, hogy létrejöhet majd az az augusztusra, szeptemberre tervezett túra, melynek során több itáliai alakulattal is összemérhetnék erejüket” – beszélt a tervekről. Nógrádi Tibor is fontosnak tartja ezt a kapcsolatfelvételt, bemutatkozó látogatást. Hangsúlyozza: nem arról van szó, hogy a játékoskiárusítás lenne a cél, sőt, a „saját piac” védelme az igazgatóság egyik küldetése. „A marketing és a menedzsment területén sokat tudnak segíteni nekünk az olaszok, szakmai tapasztalatszerzésre rendkívül hasznos lehet számunkra az együttműködés. Elmondtam vendégeinknek, a régióban rengeteg a tehetség, akiket nem szeretnénk elkótyavetyélni. Hozzátettem: ettől függetlenül természetesen határainkon túl is tekintünk, s a kérdést kellő óvatossággal kezelve nem leszünk a kooperáció gátjai” – így a sportvezető.

Végezetül álljon itt annak a 23 tehetségnek a névsora, akik ezen az estén Csongrád megyét képviselték az 1996-os válogatottban:

Gábor Viktor, Dragomér Ákos (Hódmezővásárhelyi FC) – kapusok; Katona György, Molnár Zsolt, Nagy Eduárd, Törőcsik György (Hódmezővásárhelyi FC), Bartyik Roland, Fodor Bálint, Garamvölgyi Soma, Komáromi András, Szélpál Norbert, Szőllősi Dániel, Tóth Gergő (Tisza Volán SC), Duranyik Roland, Kis Levente, Szántó Dániel (Szegedi VSE), Csamangó Tibor, Széll Kristóf, Visnyei Dávid (Sándorfalva UKSE), Koncz Péter, Lőrincz Bence (Szentesi Farkasok UKSE), Bogyó Imre (Fábiánsebestyén KSC), Király Bence (Mórahalom VSE) – mezőnyjátékosok. Edzők: Dezső Ferenc, Lehota István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.