Országos gyermekvédelmi konferenciát rendeznek + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

I. ÁGOTA Országos Gyermekvédelmi Konferencia – hagyományteremtő szándékkal rendez szakmai találkozót a gyermek- és ifjúságvédelemmel foglalkozó alapítvány mindazon állami, egyházi és civil szereplők számára, akik segítik a munkájukat. A találkozóra május 5-én, a szegedi Fogadalmi templomban kerül sor.

Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány vezetője a Telin TV-nek elmondta, Magyarországon egyre inkább tendencia, hogy teret és legitimitást nyer az egyházi, az állami és a civil szféra felelősségmegosztása, ennek az összefogásnak egy komoly mementójaként gondolták, hogy elindítanak egy konferenciasorozatot.
Hozzátette: az elmúlt hosszú években a rendszerváltás előtt az államszocializmus elhitette az emberekkel, hogy az ilyen típusú társadalmi szerepvállalás állami monopólium. A rendszerváltás után azonban idehaza is egyre intenzívebben jelentkezik a felelősségmegosztás, a skandináv államokban, vagy akár tőlünk Keletre, Romániában is egyre nagyobb méreteket ölt az egyházi és a civil szervezetek feladatmegosztása. Finnországban például a gyermekvédelem közel 95 százaléka egyházi, illetve civil fenntartásban működik.

Előző sztori

Több százmilliós áfacsalást lepleztek le Szegeden

Következő sztori

Lázár értékelte a cigányság helyzetét Gyöngyöspata kapcsán