/

Befejeződött Kistelek központjának rehabilitácija

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Uniós társfinanszírozással megvalósult projekt keretében megújult Kistelek városközpontja. Május 20-án, a projekt ünnepélyes záróeseményén Nagy Sándor, Kistelek polgármesterének köszöntője után átadták a város új Művelődési Központját, és ezzel jelképesen a teljes városfejlesztési projektet.

A most lezáruló, több mint 663 millió forintos uniós támogatással megvalósuló projekt keretében a művelődési központ bővítésén túl, két irodaház felújítása, a Szent István Park megszépítése, közösségi térré alakítása történt meg. Emellett rekonstrukció is zajlott: a polgármesteri hivatal, a könyvtár és a templom homlokzata, valamint ez utóbbi épület tetőszerkezete is felújításra került. A város magjában lévő szökőkút köré koncentrálódott fejlesztések további elemeként a környező utcákban parkolók kerültek kialakításra, illetve látványos összekötő híd épült a központban lévő Aqua Hotel és a közvetlen szomszédságában lévő Kisfürdő között. A lakosok biztonságérzetének növelése érdekében térfigyelő kamerarendszer került kiépítésre.
Az önkormányzat a fizikai fejlesztések mellett ingyenes képzéseket is szervezett a lakosság számára, színes programokkal igyekezett az itt élők városidentitását erősíteni. Kulturális rendezvények, iskolai versenyek, családi napok kísérték végig a beruházási időszakot, melynek eredményeként modern arculatvilágú, ugyanakkor a meglévő épületekkel harmóniában maradó korszerű, élhető és szerethető városközpont került kialakításra.

Előző sztori

Könczey Elemér karikatúrája

Következő sztori

Friss fűszerek az ablakból