Közélet

Befejeződött Kistelek központjának rehabilitácija

Befejeződött Kistelek központjának rehabilitácija

2011. május 23., hétfő
Befejeződött Kistelek központjának rehabilitácija

Uniós társfinanszírozással megvalósult projekt keretében megújult Kistelek városközpontja. Május 20-án, a projekt ünnepélyes záróeseményén Nagy Sándor, Kistelek polgármesterének köszöntője után átadták a város új Művelődési Központját, és ezzel jelképesen a teljes városfejlesztési projektet.

A most lezáruló, több mint 663 millió forintos uniós támogatással megvalósuló projekt keretében a művelődési központ bővítésén túl, két irodaház felújítása, a Szent István Park megszépítése, közösségi térré alakítása történt meg. Emellett rekonstrukció is zajlott: a polgármesteri hivatal, a könyvtár és a templom homlokzata, valamint ez utóbbi épület tetőszerkezete is felújításra került. A város magjában lévő szökőkút köré koncentrálódott fejlesztések további elemeként a környező utcákban parkolók kerültek kialakításra, illetve látványos összekötő híd épült a központban lévő Aqua Hotel és a közvetlen szomszédságában lévő Kisfürdő között. A lakosok biztonságérzetének növelése érdekében térfigyelő kamerarendszer került kiépítésre. Az önkormányzat a fizikai fejlesztések mellett ingyenes képzéseket is szervezett a lakosság számára, színes programokkal igyekezett az itt élők városidentitását erősíteni. Kulturális rendezvények, iskolai versenyek, családi napok kísérték végig a beruházási időszakot, melynek eredményeként modern arculatvilágú, ugyanakkor a meglévő épületekkel harmóniában maradó korszerű, élhető és szerethető városközpont került kialakításra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.