Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: FK-győzelem Szentesen + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A kék-feketék csapata minden részében tökéletes produkcióval rukkolt elő Szentesen, a diadalt a súlyos betegséggel küzdő egyik régi szurkolójuknak ajánlották. Az FK tábor kiírással, míg a játékosok egy nagyszerű idegenbeli sikerrel üzentek neki: “Zsozsi, gyógyulj meg!”

Az őszi odavágóhoz hasonlóan az FK ismét egy fiatal, a gyors támadóira építő Szentessel találta magát szembe. A nagy melegben lejátszott első félidőben egyenrangú játékot láthatott a szépszámú közönség. Az első 20-25 percben inkább a hazaiak akarata érvényesült, aminek köszönhetően meg is szerezték a vezetést: egy bal oldalról élesen belőtt labdáról lekéstek a kék-fekete védők, és a köztük szemfülesen kibújó Nagy nem hibázott: a kifutó Brunczvik mellett 10 méterről a kapu közepébe fejelte a labdát, 1-0. A hazai gólt követően aztán az FK vette át a játék irányítását, és oldalszabadrúgásaival, szögleteivel jelezte: nem kikapni jöttek a Kurca partjára. A félidő vége előtt nem sokkal aztán egy jobb oldali szögletet Imre tekert élesen a rövid sarokra, a hazai kapus pedig vesztére fogni akarta a labdát, amit a gólvonal mögé ütött. Az asszisztens és a játékvezető is azonnal középre mutatott, de a hazaiak sem reklamáltak, hisz szemmel láthatóan szabályos gól született.
A félidő végéig nem történt változás, így a szünetben azon tanakodhatott a nagyérdemű, hogy a nem épp fiatal átlagéletkorú vendégek érvényesíteni tudják-e a továbbiakban is a fölényüket, vagy a szentesi csikócsapat bírja jobban szuflával a szintén majd’ 30 fokban játszott második játékrészt.
Nos, kisebb csodát láthattak a jelenlévők: az FK talán a tavaszi szezon legjobb félidei játékát produkálta, és az eredmény inkább a hazaikra nézve hízelgő. Sorra jöttek az FK-támadások, Imre nagyszerűen irányított, Lednitzky két tüdővel zakatolt, a jobbszélső posztján feltűnő Kálmán rendre megfutotta védőjét, Dóra és Ács pedig kombinatív csatárjátékával teljesen szétzilálta a hazaiak hátsó alakzatát. Egy dolog hiányzott csak, a gól. Ilyenkor szokta elővenni a tollforgató a jól ismert klisét: a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Azonban e napon erről szó sem lehetett, hisz a vendégvédelem nüansznyi hibát sem vétett: ha valakit kicseleztek, a társ rögtön besegített, mindig volt egy jó helyen lévő láb, fej, és persze szív. Brunczvik kapus pedig igazolta, hogy éles meccsen tudja az igazi formáját hozni, és rendkívüli magabiztossággal hatástalanította a hazaiak hozzá eljutó próbálkozásait. A 78′ percben pedig jött a menetrendszerű Dóra-gól: Hüvös mester tanácsára Imre végezte el a bal oldali szögletet, amit az FK gólkirály-jelöltje szép mozdulattal stukkolt a megdermedt hazai portás mellett a bal alsó sarokba. Az utolsó 12 percre nem sok maradt: a hazaiak enerváltan próbálkoztak az egyenlítésért, a vendégek pedig beásták magukat kapujuktól 30 méterre, és minden kísérletet visszavertek. Maradt tehát a győzelem, az ünneplés, és a remény: Zsozsi felépül.

Labdarúgó megyei II. osztály, felsőház, 7. forduló:

Szentesi Kinizsi – FK 1899 Szeged 1-2 (1-1)
Szentes. Vezette: Brezovai, Kócsó, Balázs.
Szentes: Poszler – Nagy, Vincze, Tihanyi, Kánvási (Tolnai 85′), Tóth (Pengő 87′), Nagy, Gránicz, Juhász, Halmos, Kis. Vezetőedző: Bozóki Zoltán.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Imre, Burzon, Nagy, Dervaderics, Dóra, Kálmán, Meszes, Herczeg, Ács, Lednitzky (dr. Havas 89′). Vezetőedző: Hüvös Gábor, segítője Dóra János.
Gólszerzők: Nagy, illetve Imre, Dóra
Sárga lap: Halmos, illetve Lednitzky, Dervaderics, Imre, Dóra

Hüvös Gábor: “Végre egy olyan győzelmet tudtunk aratni, amelyre az eddigi szép felsőházi szereplésünkben talán a legbüszkébbek lehetünk, hiszen minden szempontból csillagos ötös teljesítményt nyújtottunk. Büszkék lehetünk a mentalitásunkra, a mutatott játékra és a szívünkre is. Ezzel a győzelemmel újra megnyílt a lehetőség felzárkózni a dobogóért vívók közé. A hátra lévő három találkozón hasonló produkciókra törekszünk.
Szeretnék magam, a csapat és a vezetőség nevében sok erőt és kitartás kívánni szurkolótársunknak a gyógyuláshoz, és ezt a három pontot képzeletben Zsozsinak ajánljuk.”

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál