Sport

Labdarúgás: FK-győzelem Szentesen + FOTÓK

Labdarúgás: FK-győzelem Szentesen + FOTÓK

2011. május 22., vasárnap
Labdarúgás: FK-győzelem Szentesen + FOTÓK
A kék-feketék csapata minden részében tökéletes produkcióval rukkolt elő Szentesen, a diadalt a súlyos betegséggel küzdő egyik régi szurkolójuknak ajánlották. Az FK tábor kiírással, míg a játékosok egy nagyszerű idegenbeli sikerrel üzentek neki: "Zsozsi, gyógyulj meg!" Az őszi odavágóhoz hasonlóan az FK ismét egy fiatal, a gyors támadóira építő Szentessel találta magát szembe. A nagy melegben lejátszott első félidőben egyenrangú játékot láthatott a szépszámú közönség. Az első 20-25 percben inkább a hazaiak akarata érvényesült, aminek köszönhetően meg is szerezték a vezetést: egy bal oldalról élesen belőtt labdáról lekéstek a kék-fekete védők, és a köztük szemfülesen kibújó Nagy nem hibázott: a kifutó Brunczvik mellett 10 méterről a kapu közepébe fejelte a labdát, 1-0. A hazai gólt követően aztán az FK vette át a játék irányítását, és oldalszabadrúgásaival, szögleteivel jelezte: nem kikapni jöttek a Kurca partjára. A félidő vége előtt nem sokkal aztán egy jobb oldali szögletet Imre tekert élesen a rövid sarokra, a hazai kapus pedig vesztére fogni akarta a labdát, amit a gólvonal mögé ütött. Az asszisztens és a játékvezető is azonnal középre mutatott, de a hazaiak sem reklamáltak, hisz szemmel láthatóan szabályos gól született. A félidő végéig nem történt változás, így a szünetben azon tanakodhatott a nagyérdemű, hogy a nem épp fiatal átlagéletkorú vendégek érvényesíteni tudják-e a továbbiakban is a fölényüket, vagy a szentesi csikócsapat bírja jobban szuflával a szintén majd’ 30 fokban játszott második játékrészt. Nos, kisebb csodát láthattak a jelenlévők: az FK talán a tavaszi szezon legjobb félidei játékát produkálta, és az eredmény inkább a hazaikra nézve hízelgő. Sorra jöttek az FK-támadások, Imre nagyszerűen irányított, Lednitzky két tüdővel zakatolt, a jobbszélső posztján feltűnő Kálmán rendre megfutotta védőjét, Dóra és Ács pedig kombinatív csatárjátékával teljesen szétzilálta a hazaiak hátsó alakzatát. Egy dolog hiányzott csak, a gól. Ilyenkor szokta elővenni a tollforgató a jól ismert klisét: a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Azonban e napon erről szó sem lehetett, hisz a vendégvédelem nüansznyi hibát sem vétett: ha valakit kicseleztek, a társ rögtön besegített, mindig volt egy jó helyen lévő láb, fej, és persze szív. Brunczvik kapus pedig igazolta, hogy éles meccsen tudja az igazi formáját hozni, és rendkívüli magabiztossággal hatástalanította a hazaiak hozzá eljutó próbálkozásait. A 78' percben pedig jött a menetrendszerű Dóra-gól: Hüvös mester tanácsára Imre végezte el a bal oldali szögletet, amit az FK gólkirály-jelöltje szép mozdulattal stukkolt a megdermedt hazai portás mellett a bal alsó sarokba. Az utolsó 12 percre nem sok maradt: a hazaiak enerváltan próbálkoztak az egyenlítésért, a vendégek pedig beásták magukat kapujuktól 30 méterre, és minden kísérletet visszavertek. Maradt tehát a győzelem, az ünneplés, és a remény: Zsozsi felépül.

Labdarúgó megyei II. osztály, felsőház, 7. forduló:

Szentesi Kinizsi - FK 1899 Szeged 1-2 (1-1) Szentes. Vezette: Brezovai, Kócsó, Balázs. Szentes: Poszler – Nagy, Vincze, Tihanyi, Kánvási (Tolnai 85'), Tóth (Pengő 87'), Nagy, Gránicz, Juhász, Halmos, Kis. Vezetőedző: Bozóki Zoltán. FK 1899 Szeged: Brunczvik – Imre, Burzon, Nagy, Dervaderics, Dóra, Kálmán, Meszes, Herczeg, Ács, Lednitzky (dr. Havas 89'). Vezetőedző: Hüvös Gábor, segítője Dóra János. Gólszerzők: Nagy, illetve Imre, Dóra Sárga lap: Halmos, illetve Lednitzky, Dervaderics, Imre, Dóra Hüvös Gábor: "Végre egy olyan győzelmet tudtunk aratni, amelyre az eddigi szép felsőházi szereplésünkben talán a legbüszkébbek lehetünk, hiszen minden szempontból csillagos ötös teljesítményt nyújtottunk. Büszkék lehetünk a mentalitásunkra, a mutatott játékra és a szívünkre is. Ezzel a győzelemmel újra megnyílt a lehetőség felzárkózni a dobogóért vívók közé. A hátra lévő három találkozón hasonló produkciókra törekszünk. Szeretnék magam, a csapat és a vezetőség nevében sok erőt és kitartás kívánni szurkolótársunknak a gyógyuláshoz, és ezt a három pontot képzeletben Zsozsinak ajánljuk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.