Sport

Labdarúgás: a Balástya fékezte le a SZVSE-t

Labdarúgás: a Balástya fékezte le a SZVSE-t

2011. május 29., vasárnap
Labdarúgás: a Balástya fékezte le a SZVSE-t

Négy győzelmet követően hazai pályán torpant meg a SZVSE-Gyálarét. Hegyesi Zsolték gyenge játékát a remek napot kifogó Balástya használta ki.

Az elmúlt két hétben úgy tűnt, úgy megtalálta őszi formáját a SZVSE-Gyálarét, s

Bóka Ferenc

legényeit talán már senki sem állíthatja meg a megyei I. osztályú bajnokság hajrájában. A vasutasok úgy számolgattak, ideális esetben akár még a negyedik helyre is beszáguldhatnak. Nos, a balástyaiak másként gondolták, s szombaton alaposan meglepték a szegedi gárdát. Magabiztos, fegyelmezett, szervezett játékkal verték meg a széteső, ötlettelen SZVSE-t, visszavágva ezzel

az őszi 2-1-es hazai zakóért

. Az első játékrészben azonnal a vendégek harcoltak ki mezőnyfölényt, többet birtokolták a labdát, veszélyesebben támadtak. Sikerült is vezetést szerezniük,

Gajdacsi Mátyás

büntetőből talált

Reguli Máté

hálójába. A fordulást követően igyekezett ugyan változtatni a hazai alakulat (mely sérülés miatt

Lajkó Ádámot

, osztálykirándulás okán pedig

Környei Bencét

és

Márki Kornélt

is nélkülözni volt kénytelen), ám erejéből csak arra futotta, hogy némiképp kiegyenlítse a játék képét. Újabb gólokat azonban ismét a látogatók értek el, előbb

Juhász Ádám

növelte az előnyt, majd

Bálint Dániel

biztosította be a sikert. A végén a csereként beállt

Kozma Szilárd

révén szépítettek ugyan a szegediek, de ez már nem osztott, nem szorzott. A SZVSE-Gyálarét 48 ponttal továbbra is a hatodik helyen áll a bajnokságban, s nagyon úgy tűnik, ennél előrébb már nem is juthat. Az utolsó két fordulóban az lehet Hegyesiék célja, hogy ezt a pozíciót megőrizzék az üldöző, 43 pontos Balástya és Sándorfalva előtt. Legközelebb egyébként Mórahalomra látogat a SZVSE, az a találkozó június 5-án (vasárnap) 17 órakor kezdődik majd.

A labdarúgó megyei I. osztály 28. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – KSE Balástya 1-3 (0-1)

Gyálarét, 200 néző, vezette: ifj. Tóth Sándor.

SZVSE:

Reguli – Balog, Hegyesi Á., Ágoston, Virág, Fröhlich, Beleznai (Petróczki), Simon (Kozma), Dürgő, Illés T., Hegyesi Zs.

Vezetőedző:

Bóka Ferenc.

Balástya:

Rajtik – Kailinger, Bálint D., Szélpál, Bálint T., Takács, Duba, Zámbori, Batancs, Juhász Á. (Gerebicz), Gajdacsi.

Vezetőedző:

Hódi Mihály.

Gólszerzők:

Kozma Sz., illetve Gajdacsi M. (11-esből), Juhász Á., Bálint D. Bóka Ferenc, a SZVSE vezetőedzője:

„Sajnos a mai napon rendkívül gyengén muzsikáltunk, a támadójátékunk egyenesen csődöt mondott. A fegyelmezetten futballozó vendégek teljesen megérdemelten győztek le bennünket, gratulálok nekik.”

Hódi Mihály, a Balástya trénere:

„Úgy gondolom, sikerünk megkérdőjelezhetetlen, sőt, akár több gólt is rúghattunk volna. A csapat nagyszerűen játszott, a fiúk igazi sportemberként álltak ehhez a mérkőzéshez, le a kalappal előttük.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.