Gazdaság

KSH: 4,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak áprilisban

KSH: 4,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak áprilisban

2011. május 11., szerda
KSH: 4,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak áprilisban

Az elemzők által várt 4,6 százalékos éves inflációval szemben áprilisban a fogyasztói árak 4,7 százalékkal haladták meg a tavaly áprilisi szintet és 0,6 százalékkal nőttek az egy hónappal korábbihoz képest a Központi Statisztikai Hivatal szerdai közlése szerint.

Az idén az első négy hónapban átlagosan 4,3 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában. A maginfláció áprilisban 0,3 százalék, 12 havi összehasonlításban 2,7 százalék volt. A nyugdíjas fogyasztó kosárra számított 12 havi árindex 5,7 százalék, az egyhavi 0,7 százalék volt. A fogyasztói árak márciusban 1,1 százalékkal nőttek az egy hónappal korábbihoz képest, és 4,5 százalékkal haladták meg az egy évvel azelőtti szintet. Tavaly áprilisban a fogyasztói árak 0,5 százalékkal nőttek az egy hónappal korábbihoz képest, és 5,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.