/

Körözött BMW és illegális bevándorlók Nagylaknál

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Körözött gépkocsi, majd az éjszaka folyamán négy határsértő akadt fenn az ellenőrzésen kedden a Nagylaki Határátkelőhelyen – tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivőtől.

A BMW típusú, német rendszámú személygépkocsi vezetője délután jelentkezett kilépésre az átkelőn. A jármű ellenőrzése a Schengeni Információs Rendszerben azonban találatot jelzett, a járművet a külföldi hatóságok körözik. A BMW-t a rendőrség lefoglalta, egyúttal értesítéssel élt az ORFK schengeni kapcsolattartó pontja felé, mely intézkedik a jármű további sorsával kapcsolatban.
Az éjszaka folyamán pedig négy határsértőt fogtak el a nagylaki határrendészek a zöldhatár közelében. Az illegális migránsokra a stabil hőkamera segítségével bukkantak a járőrök Nagylak és Csanádpalota között, amint az éjszaka sötétjét kihasználva igyekeznek az ország belseje felé. A határsértők török, iráni, palesztin és tunéziai állampolgárok.
Ügyükben idegenrendészeti eljárás indult – tette hozzá a szóvivő.

Előző sztori

A bíróság 100 millió megfizetésére kötelezte a Malt

Következő sztori

Szemétszedés és erdőtisztítás a Greenpeace szervezésében