Közélet

Haág nem hisz a véletlenben kommentügyben

Haág nem hisz a véletlenben kommentügyben

2011. május 31., kedd
Haág nem hisz a véletlenben kommentügyben

Már az országos média is foglalkozik a május végi közgyűlésen történtekkel, ahol a Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es teljesítményéről született dokumentumok közé egy internetes cikk hozzászólásait is csatolták, s kiosztották a képviselőknek. A kommentek között durván sértő mondatok szerepeltek több Fidesz-KDNP-s képviselőre és a megyés püspökre nézve. Portálunknak most Haág Zalán, a kulturális bizottság elnöke nyilatkozott az ügyről.

„A Fidesz–KDNP-frakció álláspontját már ismertette sajtótájékoztatóján

Kohári Nándor képviselőtársam

. Szerintem ebben az ügyben nem lehet szó véletlenről. Ha valaki a cikkhez tartozó nyomtatóikonra kattint, akkor a nyomtató a hozzászólásokat nem printeli ki. A kommentek szövegszerkesztővel külön oldalra lettek valaki által szerkesztve, majd kinyomtatva. Aki a mappába tette a dokumentumokat, ezt is látta, vagyis tudta, mit csinál. Nem egy nyomtatási ('irodatechnikai') hibáról van tehát szó, hanem szándékos provokációról, hiszen külön lapra volt szerkesztve a komment és külön lapra a cikk” – mondta el portálunknak a képviselő, aki hozzátette: ki kell vizsgálni, ki tette bele a szabadtéri beszámolójának mappájába ezeket a kommenteket, miért tette, és ez milyen következménnyel jár. „A személyem elleni támadással nem foglalkozom, sokkal aggasztóbb, hogy ebbe a politikai 'adok-kapokba' – amit a cég által terjesztett anyag generált – belekeveredett a püspök neve is. Ő az, aki a szabadtéri idejére biztosítja a Dóm téren a színpadot, ha jól tudom, térítésmentesen. De általában is megengedhetetlennek tartom, hogy egy hivatalos kommunikációs anyagban önkormányzati képviselőket és a püspök személyét mocskolódó kifejezésekkel támadnak. A püspök segítsége sokat jelent a szabadtérinek és köszönet helyett támadást kap. Nem arról van szó, hogy ki kommentel és mit, hanem arról, hogy egy hivatalos anyagba, egy önkormányzati cég beszámolójába miként kerülhetett ilyen rágalmazó, becsmérlő dokumentum. A közgyűlésen a cég a tulajdonosi jogait gyakorló személyekről osztott szét becsmérlő dokumentumot. Három bizottság, a kulturális, a vagyongazdálkodási és jogi fogja több szempontból megvizsgálni a történteket. Remélem, a cég ügyvezetése megfelelő magyarázattal tud majd szolgálni a testületek számára” – szögezte le

Haág Zalán

.

Bátyai: irodatechnikai hiba

Az üggyel kapcsolatban

Bátyai Edina

portálunknak azt mondta: a sajtó útján jutott a tudomására, hogy három bizottság is foglalkozni fog az üggyel. Hangsúlyozta: a 80 éves szabadtéri játékok kommunikációját szerették volna erősíteni a promóciós anyaggal, így az internetről kinyomtatott cikkel. “Az ahhoz kapcsolódó kommentektől és egyáltalán a kommenteléstől is elzárkózom. Kollégáim a csütörtök este kiadott utasításom szerinti irodatechnikai eljárást követték, mikor kinyomtatták az írást. A szándékunk az volt, hogy az érintett cikk eljusson a képviselőkhöz pénteken” – nyilatkozta, hozzátéve: irodatechnikai hiba történt, hiszen a kommenteket nem olvasta, nem azok kinyomtatását kérte. Bátyai Edina áll az illetékes bizottságok munkája elé, sőt az általa vezetett cégen belül is vizsgálatot rendelt el a történtek tisztázására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.