Közélet

Elfogadta a Ház a különadó új szabályait

Elfogadta a Ház a különadó új szabályait

2011. május 9., hétfő
Elfogadta a Ház a különadó új szabályait

Elfogadta az Országgyűlés a végkielégítéseket sújtó, 98 százalékos különadó új szabályait. A hétfő reggel benyújtott és még aznap este megszavazott fideszes javaslat értelmében a különadó a 2010. január 1-je után szerzett jövedelmeket sújtja.

A

Lázár János, Szijjártó Péter

és

Ágh Péter

jegyezte törvénymódosítási indítványra 276 képviselő szavazott igennel, míg 36 nemmel. Az Alkotmánybíróság május 6-i határozatában semmisítette meg a hatálybalépésére visszaható hatállyal a 98 százalékos különadóról szóló tör­vénynek azt a szabályát, amely szerint a különadót a 2005. január 1-jét követően megszerzett jövedelmekre kell alkalmazni. A 2005-2009 közötti időszakra befizetett különadó összegét az adóhatóság visszatéríti az új jogszabály hatályba lépését követő 30 napon belül. A fideszes javaslat alapján a különadó-fizetésre kötelezettek köre kibővül mások mellett a parlamenti és az európai parlamenti képviselőkkel is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.