Bulvár

Elefántcickány érkezett a vadasparkba

Elefántcickány érkezett a vadasparkba

2011. május 25., szerda
Elefántcickány érkezett a vadasparkba

Egy újabb különlegességgel bővült a Vadaspark gyűjteménye. A Zsiráf-házban ugyanis már látható az állatkerti világban ritkaságnak számító rövidfülű elefántcickány. Az emeleten lévő terráriumba elsőként egy hím érkezett a németországi Augsburgi Állatkertből, de idén igyekszünk még párt is hozni mellé.

Mitől különleges egy elefántcickány? Csak rá kell nézni, a golyó alakú teste, hosszú ormánya és gyufaszál vékonyságú lábai igazi csodabogárt sejtetnek! Akik az elefántról nevezték el ormánya alapján, nem is sejtették, hogy ennél szorosabb, rokonsági kapcsolat fűzi a legnagyobb szárazföldi emlősökhöz. A legújabb genetikai vizsgálatok szerint egy nagyon ősi eredetű, Afrikában kifejlődött rendszertani csoportba tartozik, amelyet Afrotheria néven ismerünk, és tagjai közé tartoznak a földimalacok, szirtiborzok, az elefántok, tanrekek és a tengeri tehenek. Az elefántcickányok csak Afrikában élnek, ahol főként rovarokkal táplálkoznak, de szívesen fogyasztanak növényeket, gyümölcsöket is. A rövidfülű elefántcickány Délnyugat-Afrika félsivatagos vidékeit lakja. Rendkívül gyorsan szalad, szinte századpillanatok alatt változtatja helyét. Monogámok, amely szintén nem szokványos tulajdonság az ilyen méretű emlősök körében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.