Kultúra

Átadták az Aranykönyv-díjakat

Átadták az Aranykönyv-díjakat

2011. május 12., csütörtök
Átadták az Aranykönyv-díjakat

Szabó Magda, Paulo Coelho, Fekete István, Emily Bronte, Ranschburg Jenő, Claire Lemon, Telegdi Ágnes, Stephenie Meyer, Jamie Oliver, Horváth Ilona, Frei Tamás és Ken Follett egy-egy kötete lett a közönség kedvence az Aranykönyv 2010 szavazáson. A Aranykönyv-szavazáson, amelynek eredményhirdetését és díjátadóját csütörtökön tartották Budapesten, a tavaly - először vagy újra - megjelent kötetek versengtek.

A verseny kommunikációjával foglalkozó cég tájékoztatása szerint a magyar nyelvű szépirodalmi kategóriában

Szabó Magda

Drága Kumacs című műve bizonyult a legnépszerűbbnek, a külföldiek közül pedig

Paulo Coelho

Brida című alkotását választotta a közönség. A klasszikus könyvek között

Fekete István

Vukja és

Emily Bronte

Üvöltő szelek című regénye kapta a legtöbb szavazatot. A legnépszerűbb magyar ismeretterjesztő szerző

Ranschburg Jenő

lett Kis gyerek-kis gond? Az óvoda című könyvével, a legkedveltebb külföldi szerző pedig

Claire Lemon

A világ csodái 1001 fotón című albumával. Gyermek- és ifjúsági kategóriában az első helyen végzett Telegdi Ágnes Ó! Azok a csodálatos állatok című kötete, valamint

Stephenie Meyer

Hajnalhasadás című vámpírtörténete. Gasztronómia kategóriában a külföldi kiadványok közül

Jamie Oliver

Jamie főzőiskolája című szakácskönyve diadalmaskodott, míg a kategória legnépszerűbb magyar szerzőjének Horváth Ilonát választották Tanulj főzni! című kötetéért. A magyar nyelvű szórakoztató kategória legkedveltebb olvasmánya

Frei Tamás

Megmentő című könyve, míg a külföldi szerzők között

Ken Follett

a Titánok bukása című művével végzett első helyen - derül ki az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményből. A megmérettetésen külön indultak a szépirodalmi, a szórakoztató irodalmi, a gasztronómiai, az ismeretterjesztő, valamint a gyermek- és ifjúsági könyvek. A "klasszikus" címszó alatt azokat a műveket gyűjtötték össze, amelyek nem 2010-ben láttak először napvilágot, de tavaly újra megjelentek. A Libri Kft. 2010-ben az olvasás népszerűsítésére alapította az Aranykönyv-díjat, tavaly az évtized könyveire voksolhattak az olvasók, idén az év könyveit választhatták ki 6 kategóriában. A szavazást szervező Libri az idei Aranykönyv 2010 versennyel azt akarta megmutatni, hogy a magyar olvasók nemcsak az úgynevezett klasszikusok iránt érdeklődnek, hanem szívesen vásárolnak kortárs szerzőket és könyveket is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.