Közélet

A tápéi falunapokról a VTV-n + VIDEÓ

A tápéi falunapokról a VTV-n + VIDEÓ

2011. május 14., szombat
A tápéi falunapokról a VTV-n + VIDEÓ

Falunapokat tartanak május utolsó hétvégéjén Tápén, a jeles alkalomról és a programokról Juhász Gyula és Kohári Nándor önkormányzati képviselőkkel beszélgettek a szegedi Városi Televízió TéMA című műsorában. Az adás második felében a Dél-Alföldi Regionális Tüdőgyógyász Szakorvosi Értekezlettel foglalkoztak, melyet idén is Deszken rendeztek. A műsor vendége Bálint Beatrix, a deszki Mellkasi Betegségek Szakkórházának igazgató főorvosa.

Juhász Gyula

elmondta, a falunapok időpontjának kiválasztása nem volt egyszerű, hiszen több olyan esemény is zajlik a városban - mint a borfesztivál, vagy a Szeged Napja, közelednek a ballagások, júniusban a pünkösdi ünnepkör -, amely sok ember érdeklődésére tarthat számot.

Kohári Nándor

elmondta, közismert, hogy a mostani gazdasági helyzetben nehezebb szponzorokat találni, de közös összefogással sikerült a színvonalas programhoz elegendő anyagi hátteret megszerezniük. A képviselő kiemelte, hogy külön öröm, hogy talán még a tavalyinál is több tápéi vállalkozó, illetve gazdálkodó szervezetek is áldoztak arra, hogy a rendezvény létrejöhessen. Évek óta nem emelkedett a tüdőrákos megbetegedések száma hazánkban, rossz hír viszont, hogy egyre több nő küzd a betegséggel, a szakemberek szerint ennek oka abban keresendő, hogy mindennapos jelenséggé váltak a dohányzó nők. A részletekért tekintse meg a videót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.