A sajtómunkások tüntetése Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A politikai pártokkal és civil szervezetekkel elégedetlen sajtómunkások demonstráltak Szegeden. A megmozdulásra azért került sor, mert tarthatatlannak tekintik azt az állapotot, ahogy egyes szervezetek, pártok a média képviselőivel bánnak, szellemileg és testileg is kizsákmányolva őket. Nem elég, hogy az előre meghirdetett sajtótájékoztatók rendre késnek, még a minimálisan elvárható víz, üdítő, pogácsa és szendvicskínálás is teljesen elmaradt az eseményeken. Ráadásul a sajtótájékoztatókat összehívók elvárják, hogy maximális mértékben kijavítsák a kiadott sajtóanyagokat, ne tegyenek fel a riportalanyoknak provokatív vagy épp megválaszolhatatlan kérdéseket, ne firtassák vagyoni helyzetüket, a kellemetlen témákat pedig messzire kerüljék el.
Mint azt portálunknak Pulitz Erika, a demonstrálók vezetője elmondta, a továbbiakban csak akkor lesznek hajlandók beszámolni bármilyen eseményről, ha azok pontosan kezdődnek el, és az alapvető ellátásuk is biztosítva lesz.
“Figyelmeztetésnek szántuk az akciónkat” – jelentette ki a szóvivő asszony. “Amennyiben a pártok és a civli szervezetek nem hajlandók ezen a magatartáson változtatni, drasztikusabb eszközökhöz nyúlunk. Enni és inni akarunk, mert zab hajtja a lovat és nem az ostor! A toll kemény fegyver és a mikrofonszivaccsal is nagyot lehet ütni!”
Kérdésünkre hozzátette, kilátásba helyezik az “egyszavas sajtóhírt”, a “képtelen tudósítást”, a csak címmel közölt hírt, valamint a sorozatosan a normákat megszegő szervezetek sajtótájékoztatóit bojkottálni fogják, azokra még erőszakos hívásra, vagy fenyegetésre sem mennek el.
Miután a sajtómunkások demonstrációja befejeződött, elkezdődött az MSZP Demokratikus Platformjának csődülete a Victor Hugo utcában.


Hallgassa meg az egyik, neve elhallgatását kérő sajtómunkással készült hanganyagunkat!

no images were found

Előző sztori

Megállapodott Botka és Bohács (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Újabb biciklitolvajok rendőrkézen