Közélet

Újabb szakértők a Zombori-ügyben (FRISSÍTVE)

Újabb szakértők a Zombori-ügyben (FRISSÍTVE)

2011. május 11., szerda
Újabb szakértők a Zombori-ügyben (FRISSÍTVE)

Most sem született döntés a Zombori István nyugalmazott múzeumigazgató ellen indult fegyelmi ügyben, amit a megyei önkormányzat közgyűlése tárgyalt szerdán fél tizenegytől. Ahogy korábban írtuk, a május 5-i rendkívüli ülésen két szakértői vélemény bekéréséről döntött a Fegyelmi Tanács, amelyek el is készültek. A mostani ülésen újabb szakértők bevonását szavazták meg a képviselők.

Igazságügyi építési szakértőt és építésügyi műszaki szakértőt vonnak be a fegyelmi eljárásba

Zombori István

jogi képviselőjének kérésére, amit a Fegyelmi Tanács jelenlévő tizenkét tagja egyhangúlag támogatott a megyei közgyűlés szerdai, mindössze tízperces rendkívüli ülésén.

Korábban írtuk:

Mint ismeretes a márciusi megyei közgyűlési ülésen döntöttek arról, hogy fegyelmi eljárást indítanak

Zombori István

ellen, majd az április 15-i rendkívüli ülésen nyugdíjba küldték a megyei múzeumigazgatót. Május 5-én rendkívüli ülést tartottak az ügyben, ám mégsem született döntés. Ennek oka, hogy további két kérdésben szakértői véleményt kért be a megyei közgyűlési képviselőkből álló Fegyelmi Tanács. Minősített többség szükséges a döntéshez, vagyis a megyei képviselőkből álló Fegyelmi Tanács tagjai közül 11 főnek kell egyformán szavaznia. A határozatot zárt ülésen hozzák meg a Fegyelmi Tanács tagjai, amelyen nem vehet részt a jegyzőkönyvvezető, a főjegyző és Pap Gabriella vizsgálóbiztos sem, vagyis összesen tizenkilencen szavazhatnak a kérdésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.