Közélet

Vona vitát vívna Orbán Viktorral

Vona vitát vívna Orbán Viktorral

2011. április 23., szombat
Vona vitát vívna Orbán Viktorral

Nyilvános televíziós vitára hívja ki Vona Gábor a Jobbik elnöke Orbán Viktor miniszterelnököt - jelentette be pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra a Jobbik országgyűlési képviselője.

Vona Gábor

az egyik közösségi portálon tette közzé a felhívását. Eszerint azért ezt a módját választotta a felkérésnek, mert

Orbán Viktor

is aktív felhasználója a portálnak. A Jobbik elnöke úgy fogalmaz: "mivel a magyar - cigány együttélés kérdése, problémái mostanra a mindennapi sajtó legtöbbet elemzett témája lett, így szerintem itt az ideje, hogy a politika a sajtóüzengetés, a mindeddig meddő törvénymódosítások helyett megkezdje az érdemi vitát." Szerinte ugyanis a probléma abból fakad, hogy a politikusok a megoldáshoz egy lépéssel sem jutottak közelebb az elmúlt 20 évben. A mindenkori kormányok (és a Jobbikot leszámítva a mindenkori ellenzékük) rózsaszínre festették, ami fekete volt, mellébeszéltek, hazudoztak, polkorrekt üres frázisokba menekültek. "A Jobbik elnökeként, Magyarország harmadik legerősebb politikai erejének vezetőjeként ezért arra kérem Orbán Viktor miniszterelnök urat, a Fidesz vezetőjét, hogy nyilvános vitában ütköztessük a kormány és az ellenzék érveit a cigányság felemelésének kérdésében. Fontos, hogy a magyar társadalom, annak magyar és cigány része egyaránt megismerkedhessen a politika valódi szándékaival, és a valódi vita folytatása ne váljon az egyre alacsonyabb szintű sajtópurparlé áldozatává. A vita időpontját és helyszínét miniszterelnök úrra bízom, nekem csupán annyi feltételem van, hogy élő adásban és közszolgálati televízióban kerüljön sor rá. Lehetőleg minél hamarabb. Életek múlhatnak rajta" - írja Vona Gábor.

A pártnak semmi köze a Véderőhöz

A pénteki gyöngyöspatai események kapcsán

Dúró Dóra

még elmondta: A Jobbiknak semmi köze nincsen a Véderő nevű mozgalomhoz. A Véderő Gyöngyöspatán a hétvégén katonai gyakorlatot tart, amely miatt a településen élő roma nőket és gyerekeket vasárnapig kitelepítették. Dúró Dóra hangsúlyozta: a Véderő inkább a Jobbik "ellenlábasa," hiszen a mozgalom vezetője Eszes Tamás elindul a gyöngyöspatai polgármester-választáson, ahol a Jobbik a helyi elnökét Juhász Oszkárt indítja majd. Az ellenzéki párt szerint a Véderőt "mozgató szálak sokkal inkább a Fideszhez vezetnek," hiszen a fideszes támogatással az önkormányzatba bejutott Maka Attila független képviselő sógora ajánlotta fel a mozgalomnak azt a telket ingyen, ahol a hétvégi katonai gyakorlat zajlik. A Jobbik éppen ezért felszólítja a többi parlamenti pártot, hogy "hagyják abba a hangulatkeltést és ne próbálják meg a Jobbikot rátolni olyan szervezetekre, amikhez semmi közük sincs" - tette hozzá Dúró Dóra. Az ellenzéki politikus szerint egyébként a gyöngyöspatai események a zámolyi romák 10 évvel ezelőtti esetére hasonlítanak és a Jobbik szerint ez "ugyanolyan hangulatkeltés."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.