Közélet

Segítenék a Hungarikum törvény megalkotását

Segítenék a Hungarikum törvény megalkotását

2011. április 13., szerda
Segítenék a Hungarikum törvény megalkotását

Szándéknyilatkozatot fogadtak el a Hungarikum Szövetség megalapításáról az azt létrehozó cégek és szervezetek - jelentette be Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház főigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Birinyi József

, a Parlament Hungarikum munkacsoportjának vezetője elmondta: a szövetség segíti a Hungarikum törvény megalkotását. A törvénytervezet társadalmi vitája április 18-án zárul, a jogszabály-javaslat várhatóan ősszel kerül a parlament elé. Az érdekvédelmi feladatokat is ellátó Hungarikum Szövetség alapító tagjai: a Budapesti Operettszínház, a Béres Gyógyszergyár Zrt., a Tokaj bor márkaképviselete, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., a Herz Szalámigyár Zrt. és a Pick Szeged Zrt., a Magyar Kodály Társaság (Kodály-módszer), a Mathiász-örökség, a Neumann János Társaság, a Parlament Hungarikum Munkacsoportja, a Pető Intézet, a Puskás Örökség, a Törley Pezsgőpincészet, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra és Zwack Unicum Nyrt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.