/

Reformételek: Tüttyölt ratyli recept

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Április elseje alkalmából különleges recepttel kedveskedünk Olvasóinknak!







Tüttyölt ratyli

Hozzávalók:
Másfél kiló nyersratyli
egy jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi)
3 csipet cihánta
4 ölej csikmány
kb. 5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek

Elkészítés:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mert hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba, majd jól összegyöröszjézzük. Várunk, amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.

Tanácsok:
Döntsék el, hogy megcsinálják-e, de mindenképpen olvassák el.
Kannásbor illik hozzá.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: ? kcal
Szénhidráttartalom: ? gramm
Zsírtartalom: biztos sok gramm

Ha valaki lefordítja újmagyarra, ígérem, elkészítem (a szerk.)

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a FIFA és az UEFA felfüggesztette Bosznia tagságát

Default thumbnail
Következő sztori

Lázár: felesleges támadási lehetőséget ad a vármegye

Legutóbbi hasonló cikkek