/

Politikusok az M43-as autópályáról + HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Az új autópálya Szegedet felszabadította a nemzetközi tranzitforgalom alól, a makói térséget közelebb hozta Európához, és első lépcsőként nemzetközi gyorsforgalmi összeköttetést fog jelenteni az újonnan csatlakozott Románia majd Bulgária számára. Az átadó ünnepségen a térség országgyűlési képviselőit és városvezetőit kérdeztük az M43-as jelentőségéről, valamint a tönkrement utak helyrehozataláról.

Solymos László (MSZP), Szeged alpolgármestere szerint az elkövetkezendő időszak is az ünneplésé, hiszen az M43-as átadásával Szeged felszabadult a több ezer tranzit-gépjármű nyomása alól. Bízik benne, hogy a korábbi megállapodásoknak megfelelően meglesznek a források a várost átszelő, állami kezelésben lévő utak rendbetételére.
Buzás Péter (MSZP) Makó polgármestere örömét fejezte ki, hogy elkészült ez az autópálya. A város új fejlődésének kezdete az, hogy egyrészt a tranzitforgalom elkerüli a települést, másrészt újabb befektetők érkezhetnek, a gyorsforgalmi úton a hamarosan elkészülő makói fürdőbe pedig egyre több, délről érkező vendég tud majd eljutni. Kérte, hogy az arra illetékesek tegyék meg a szükséges lépéseket a teljesen tönkrement 43-as út és annak Makón átvezető szakaszának a mielőbbi rendbetételére.
Bohács Zsolt (Fidesz) szerint is nagy eredmény, hogy a kamion- és tranzitforgalom alól felszabadult végre Szeged. Bízik abban, hogy a városon átvezető főutak rendbetételére hamarosan sor kerülhet, melyet akár az autópálya-építés kötbérigényéből is lehetne fedezni.
B. Nagy László (Fidesz) szőregi lakosként régóta várta már, hogy átadják az M43-ast, és reméli, hogy a több mint négy év alatt, az óriási tranzitforgalomtól tönkrement utakat mielőbb ki fogják javítani.
Bodó Imre (Fidesz) köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki az elmúlt időszakban ezért az útért dolgozott, hiszen az M43-as autópálya a térség számára közös öröm és a környező települések nagyon sokat tudnak majd profitálni belőle.
Fontos mérföldkőnek tartotta ennek az autópályának a létrejöttét Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára, hiszen az M43-as projektről jól látszik, miért is van szükség a hasonló fejlesztésekre. A környező települések lakói és Szeged városa ezáltal megszabadul a hatalmas átmenő forgalomtól, de fontos a megyének is, hiszen növeli a gazdasági vonzerejét, élénkítheti a beruházásokat.
„Reményeink szerint még az idei évben folytatódhat a kivitelezés, ami egészen Nagylakig, a román határig viszi ezt az utat” – mondta el portálunknak az államtitkár. „A román oldalon is megkezdődnek a munkák, így ez az út nem a határnál fog véget érni, hanem egész Délkelet-Európán fog átívelni, mindvégig uniós területen haladva, és közelebb is hozza egymáshoz uniós tagországokat.”


Hallgassa meg B. Nagy László kormánymegbízottal készült hanganyagunkat!


Hallgassa meg Bodó Imre országgyűlési képviselővel készült hanganyagunkat!


Hallgassa meg Bohács Zsolt országgyűlési képviselővel készült hanganyagunkat!


Hallgassa meg Buzás Péterrel, Makó polgármesterével készült hanganyagunkat!


Hallgassa meg Solymos Lászlóval, Szeged alpolgármesterével készült hanganyagunkat!


Hallgassa meg Völner Pál államtitkárral készült hanganyagunkat!

Előző sztori

Becsey: kötelező beszállítói szerződések az Audinál és az Opelnél

Következő sztori

300 millióval több volt a Fidesz kiadása a bevételnél