Partvonal: a megyei utánpótlásfoci Sahin-Tóth Dezső szemével

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A heti téma: Folytatódnak a sikeres utánpótlásprogramok

Ezúttal a még a CSLSZ utolsó utolsó, tavaly év elején megválasztott elnöksége által az utánpótlásfoci területén beindított kezdeményezésekről beszélgetünk állandó szakértőnkkel, Sahin-Tóth Dezsővel, a SZEOL SC Kft. szakmai ügyvezetőjével.

Partvonal rovatunkban is rengeteget foglalkoztunk a 2010-es esztendőben a gyermekeket, fiatalokat érintő labdarúgóprogramokkal – elég, ha csak a korosztályos megyeválogatottak versenyeztetésére vagy új típusú, új szemléletű tornák megszervezésére utalunk –, melyeket a CSLSZ tavaly választott elnöksége, abban is elsősorban Sahin-Tóth Dezső szakmai alelnök útnak indított. Örömmel jelenthetjük, hogy bár futballunk irányításában gyökeres változás következett be, hiszen a megyei szövetségeket megyei igazgatóságok váltották föl, az elvetett mag nincs pusztulásra ítélve. Sahin-Tóth Dezső megegyezett az új Csongrád megyei igazgatóval, s elképzelései maximálisan élvezik Nógrádi Tibor támogatását.

„A 12 éven aluli gyermekek számára olyan egynapos tornát tervezünk, amit tavaly nagy sikerrel rendeztünk meg a szegedi Kisstadionban. Erre a megyéből mindenhonnan várjuk majd az érdeklődőket. Nem lesz nevezési díj, s bár az eredményeket feljegyezzük, nem ez az elsődleges, itt mindenki győztes lesz, minden gyerek kap majd gyümölcsöt, csokit, érmet. A szülőknek is rendkívüli módon tetszett ez a kezdeményezés, kedélyesen beszélgettek egymással, nem azzal törődtek, hogy saját csemetéjüket űzzék-hajtsák vagy éppen taktikai utasításokkal lássák el. Terveink szerint a rendezvényre a szegedi labdarúgás 112. születésnapja, május 22. körül valamikor kerülne sor” – árulta el a szakember. Ami az ugyancsak életre hívott U12-es bajnokságot illeti, Sahin-Tóth Dezső azt javasolja a területi igazgatónak: az eddigi tapasztalatok hasznosításával, a gyermekbetegségek leküzdését követően a sorozatot nyártól írják ki, s illesszék be a pontvadászatok megyei rendszerébe. „A mérkőzésekre a két tizenhatos közötti területen, egy bíró irányításával kerülhet sor. A játékvezetői bizottság is a javaslat mellett foglal állást, hiszen a frissen vizsgázott, fiatal, kezdő játékvezetőknek is tapasztalatszerzési lehetőséget biztosíthat ez a bajnokság”.

Szakértőnk végül a korosztályos megyeválogatottak folytatódó versenyeztetésére tért rá. Elmondta: az 1995-ös és 1996-os születésűek a tavalyi esztendőben Bács-Kiskun megyében vendégszerepeltek, ezt a meghívást most viszonozni fogják. „Még zajlanak az egyeztetések a végleges időpontról, de azt szeretném, ha ezeket az összecsapásokat is május 22. környékén tarthatnánk meg a megyeszékhelyen. 95-öseinket Major László és Hágelmann Endre, a 96-osokat pedig Lehota István és Dezső Ferenc irányítja majd. Szintén 2010-ben remekül debütált az U23-as megyeválogatott és a megyei ligaválogatott derbije is, valamikor a szezon zárása előtt vagy közvetlenül utána ezt is szeretnénk megismételni” – tájékoztatott.

Természetesen még javában zajlanak az előkészületek, de ami nagyszerű hír, hogy az MLSZ területi igazgatójának támogatását bírva nem akadnak meg az elkezdett programok, tehát utánpótlás-eseményekben gazdag hetek, hónapok elé nézünk Csongrád megyében.

Default thumbnail
Előző sztori

Térfigyelő kamerán a gyöngyöspatai verekedés kezdete (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Gyilkosság a vacsorán - legyen Ön is nyomozó!