Egyetem

Makói tanulók százai nyertek jutalomutat + HANG

Makói tanulók százai nyertek jutalomutat + HANG

2011. április 29., péntek
Makói tanulók százai nyertek jutalomutat + HANG

Mintegy 250 pályamunka érkezett Mágori Józsefné, Makó és térsége országgyűlési képviselőjének március 15-hez kapcsolódóan meghirdetett pályázatára. A szakértő zsűri 125 munkát jutalmazott.

A cél az volt, hogy az „Ezernyolcszáznegyvennyolc, te csillag…” elnevezésű pályázat lehetőséget teremtsen a diákoknak és felkészítő tanáraiknak 1848-49 szellemiségének képzőművészeti vagy irodalmi alkotásokban történő megjelenítésére. Az értékelést szakértő zsűrire bízta, amely végül 125 munkát jutalmazott. A kiemelt elismerést kapott 40 tanuló és felkészítő tanáraik, a képviselő asszony alapítványának költségén egynapos budapesti kiránduláson vesznek részt május 10-én, amelynek során a parlamentbe is ellátogatnak. További 85 tanuló és felkészítője utazhat szintén egynapos kirándulásra Ópusztaszerre, május 27-én. Emellett valamennyi pályázó kap oklevelet és édességet is, amelyet személyesen juttat el a tanulók oktatási intézményeibe

Mágori Józsefné

.

A tiszta gyermeki hazaszeretet

A Makói Általános Iskola tagintézményeiben, a Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium rendezvényén, a Belvárosi Katolikus templomban és a Makói Oktatási Központ Galamb József tagintézményében osztotta ki eddig a politikus a jutalmakat. A képviselő asszony az előzetes várakozásokat messze meghaladó érdeklődést látva, szeretné, ha hagyománnyá nőné ki magát a pályázat meghirdetése, és minden évben, a mindenkori országgyűlési képviselő kiírná a város és térsége oktatási intézményei számára. „Most megmutatták a gyerekek, hogy milyen tisztán állnak a nemzeti érzelem terén, s csak később torzul el ez a hazaszeretet. Ezt kellene minél tovább őrizni gyermekeinkben, melyhez azonban állami szerepvállalás is kell. A maga részéről ehhez szerettem volna hozzátenni ezzel a pályázattal” – mondta el portálunknak Mágori Józsefné.

Hallgassa meg Mágori Józsefnével készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.