Sport

Labdarúgás: a FIFA és az UEFA felfüggesztette Bosznia tagságát

Labdarúgás: a FIFA és az UEFA felfüggesztette Bosznia tagságát

2011. április 1., péntek
Labdarúgás: a FIFA és az UEFA felfüggesztette Bosznia tagságát

A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is felfüggesztette Bosznia-Hercegovina tagságát, miután az ország sportági szervezetében nem tudták háromról egy főre csökkenteni az elnökök számát - írja a Nemzeti Sport Online az MTI híradása alapján.

„Szomorú, hogy ilyen döntést kellett hoznunk" – áll a FIFA hivatalos pénteki közleményében. A felfüggesztés azt jelenti, hogy mostantól sem a bosnyák válogatott, sem a klubcsapatok sem játszhatnak nemzetközi mérkőzéseket, és a játékvezetők sem dirigálhatnak külföldön. A bosnyák szövetséget rotációs rendszerben egy szerb, egy horvát nemzetiségű, illetve egy muszlim elnök vezeti. Az elöljárók 16 havonta váltják egymást. Ezt a rendszert a keddi közgyűlésen módosíthatta volna a helyi szövetség, de a 53 küldöttből 28 a változtatás ellen voksolt. A bosnyák szövetség ugyanakkor minél hamarabb szeretné megoldani a kérdést. A FIFA és az UEFA már tavaly októberben jelezte, hogy felfüggesztésre számíthat a szervezet. A bosnyákok legközelebbi tétmérkőzésére június 3-án kerülne sor, akkor a románok ellen Európa-bajnoki selejtezőn kellene pályára lépniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.