Labdarúgás: a FIFA és az UEFA felfüggesztette Bosznia tagságát

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is felfüggesztette Bosznia-Hercegovina tagságát, miután az ország sportági szervezetében nem tudták háromról egy főre csökkenteni az elnökök számát – írja a Nemzeti Sport Online az MTI híradása alapján.

„Szomorú, hogy ilyen döntést kellett hoznunk” – áll a FIFA hivatalos pénteki közleményében. A felfüggesztés azt jelenti, hogy mostantól sem a bosnyák válogatott, sem a klubcsapatok sem játszhatnak nemzetközi mérkőzéseket, és a játékvezetők sem dirigálhatnak külföldön.
A bosnyák szövetséget rotációs rendszerben egy szerb, egy horvát nemzetiségű, illetve egy muszlim elnök vezeti. Az elöljárók 16 havonta váltják egymást. Ezt a rendszert a keddi közgyűlésen módosíthatta volna a helyi szövetség, de a 53 küldöttből 28 a változtatás ellen voksolt.
A bosnyák szövetség ugyanakkor minél hamarabb szeretné megoldani a kérdést. A FIFA és az UEFA már tavaly októberben jelezte, hogy felfüggesztésre számíthat a szervezet.
A bosnyákok legközelebbi tétmérkőzésére június 3-án kerülne sor, akkor a románok ellen Európa-bajnoki selejtezőn kellene pályára lépniük.

Default thumbnail
Előző sztori

Röplabda: rájátszásba kezd a HPQ

Következő sztori

Reformételek: Tüttyölt ratyli recept

Legutóbbi hasonló cikkek