Kosárlabda: harmadik helyért megy a Mediteam Szeged + HANG, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Ahogyan az várható volt, ezúttal elmaradt a bravúr az esélyesebbel szemben, a Mediteam Szeged nem tudta megismételni remek őszi sikerét a Sopronnal szemben, így nyugat-magyarországiak a bajnoki elődöntő második meccsét is magabiztosan nyerve jutottak a fináléba, ahol a Pécs lesz az ellenfelük. A találkozót online közvetítettük.


Egyszerű volt a képlet a bajnoki elődöntő második mérkőzésén: ha kikap a Mediteam Szeged a Székely Norbert együttesétől, akkor a bronzéremért csatázhat, ha nyerni tud, jöhet a mindent eldöntő harmadik mérkőzés Sopronban. Mészárosné Kovács Andrea lányai becsülettel küzdöttek az esélyesebb magyarkupa-győztes ellen, a büntetőpárbajszerű első negyedben felváltva hol ők, hol a vendégek vezettek, fej-fej mellett haladt a két csapat, a negyed végére aztán a Sopron került három pontos előnybe (19-22). A második negyedben is egyenrangú ellenfélként küzdöttek Laklóth Annáék a vendégekkel, akik bár el-elmentek 2-4 ponttal, de a 16. percben, Rasheed Rita 2+1-e, majd duplája után 33-30-at mutatott az eredményjelző, Székely Norbert ekkor időt is kért. Fel is javult csapata védekezése, így a negyed végére a sérült Zane Tamanét centerposzton helyettesítő, de bedobóként is remeklő Horti Dóra pontjai révén elhúzott a Sopron (34-41).
Már ekkor látszott, hogy arányaiban is több a hazai eladott labda, s a vendégek remekül használják ki labdaszerzéseiket, előnyüket főképp ennek köszönhették, hiszen a lepattanókért vívott küzdelemben a Szegednek állt a zászló. Nem működtek azonban a külső dobások, a két ukrán válogatott, Olena Zserzserunova és Marina Szazonenko közül utóbbi dobott egy triplát egész meccsen.
A harmadik negyedben gyorsan elmentek tízzel a vendégek (25. perc: 40-50), támadásban képtelen volt megújulni a Mediteam és nem tudta felvenni az ellenfél ritmusát. A negyedik negyed elején még tartották magukat Roglicsék, aztán a 33. perctől beállt egy újabb szünet a hazai góltermelésben, amit kihasználva Amber Holt vezérletével már húsz ponttal is vezetett a Sopron (57-77), majd egy perccel a vége előtt Fűrész Diána duplája már nagyarányú vendéggyőzelmet sugallt. Ezt végül egy huszáros 7-0-s széria tompította, Laklóth és Fejes Réka duplája után előbbi egy hármassal zárta le a meccset (66-82).
Győzelmével így a Sopron 2-0-ra megnyerte a párharcot, teljesen megérdemelten, hiszen a Győr elleni három meccs és a zsúfolt, országot átívelő utazásokkal teli program rendkívül kimerítette a játékosokat és felőrölte erőtartalékaikat. Az előzetes cél egyébként is a bronzérem volt, így az elődöntőben felszabadultan, de mégis fegyelmezetten játszhattak a lányok. Utóbbit mi sem bizonyítja jobban, hogy sem negyeddöntőben, sem az elődöntőben, tehát összesen öt egymást követő, fokozott igénybevétellel járó tétmeccsen nem pontozódott ki senki a csapatból. Vasárnap este – akárcsak a győri mindent eldöntő keddi találkozón – a dupla-duplázó Zserzserunova (13 pont, 10 lepattanó) már a második negyedben begyűjtötte negyedik személyijét, s ennek ellenére gyakorlatilag végigjátszotta a találkozót fault nélkül.
A félórával később elkezdődött ZTE-Pécs mérkőzésen a papírformának megfelelően pécsi győzelem született (65-88), így az a párharc is eldőlt. A bajnoki döntőben, ennek megfelelően Pécs-Sopron párviadal következik – immár tizenegyedszer. A harmadik helyért pedig a Zalaegerszeggel kell megküzdenie a szegedi lányoknak, ez a sorozat április 12-én kezdődik a zalai megyeszékhelyen, s akárcsak a negyed- és elődöntők, az egyik fél két győzelméig tart. Így tehát van még miért szorítanunk, hiszen a szegedi női kosárlabda megszerezheti negyedik bajnoki bronzérmét egy verhető riválissal szemben.

Női kosárlabda NB I/A rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés:

Mediteam Szeged – MKB-Euroleasing Sopron 66-82 (19-22, 15-19, 17-19, 15-22)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Györffy P. A., Bognár T., Király L.; ellenőr: Harsányi.
Mediteam Szeged: Laklóth 9/3, Szazonenko 7/3, RASHEED 15, Roglics 11, ZSERZSERUNOVA 13. Csere: Farkasinszki 4, Kováts 3/3, Fejes 4, Békefi. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea
MKB Sopron: Németh 6, Honti 7, HOLT 22/3, KRIVACSEVICS 15, HORTI 16/3. Csere: Eördögh 8, Fűrész 3, Coleman 4, Varga Zs. 1, Szabó F., Licskai. Vezetőedző: Székely Norbert.
Kipontozódott: Krivacsevics (36′).

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Sopron javára.

Mészárosné Kovács Andrea: “Jól tartottuk magunkat, de a negyeddöntő fáradtsága még mindig meglátszott a lányokon. Volt kétszer három percnyi abszolút kihagyásunk, és a jobban játszó Sopron kihasználta a holtpontjainkat, ez eldöntötte a mérkőzés kimenetelét, szereztek tíz pont előnyt, s ezt már nem tudtuk behozni. Most már minden erőnkkel a bronzmérkőzésre koncentrálunk.”

Székely Norbert: “Egy küzdelmes mérkőzésen jutottunk be a bajnoki döntőbe, biztos győzelmet arattunk. Nagyon örülök, hogy a csapat végigküzötte a meccset egy szakmailag nagyon jól felkészített Szeged ellen. Nagyon szép szezon áll mögöttünk, amit most kell majd megkoronáznunk a bajnoki döntőben mutatandó teljesítményünkkel.”

Online közvetítésünk:

40. perc: Fejes és Laklóth kettesei, majd Laklóth triplája a végszó, 66-82.

39. perc: Békefi a pályán, büntetőzik, kimarad mindkettő. Fűrész, 59-82.

38. perc: Horti közelről, 59-79. Nem megy elől a támadás továbbra sem. Elfáradtak a lányok, a végét várják. Alaposan megkevergeti Németh, Licskai és Varga Zsófia a hazai védelmet. Varga büntetői, egyik benn, 59-80.

37. perc: Hohó, micsoda játék: Horti pattint le hátra Holtnak, összeszedi, bedobja, pluszegy, az is benn, 57-77… Ez már bizony húsz. Farkasinszki töri meg az öt perces szegedi pontcsendet, 59-77.

36. perc: Eördögh ördögi tempója, 57-72. Egyre gyengébb a szegedi támadójáték… Holt erőre kap, egy tempódobás, 57-74. Ez most már eldőlt, az biztos…

35. perc: Hosszú hazai támadás, Kováts és Zserzserunova is triplát ront, nem jön össze a pont… ZTE-Pécs a szünetben 28-49. Sima ügy.

34. perc: Holt kavargatja a védelmet, passz Eördöghnek, közelről, 57-68. Holt labdát szerez, Németh meg bedobja, 57-70.

33. perc: Roglics az embere lába között pattogtat keresztbe majd egy szép tempó nála is, 55-64. Németh Betti is tempózik, 55-66. Léna közelről, 57-66.

32. perc: Krivacsevics egy jó tempóval jelentkezik, 53-64. Előtte Eördögh kavargatott.

31. perc: Krivacsevics és Horti és 4-4 hibával áll. Rasheed a labdával hibázik, rövid a kettes. Horti és Zserzserunova párharca, Horti bedobja, 51-62. Léna is betalál közelről, 53-62.

Vége a harmadik negyednek.

30. perc: Rasheed törne be, de ellene fújnak… Eördögh kap okos passzt Némethtől, 49-59. Zserzserunova fegyelmezett, még a pályán van és egy 2+1-gyel véteti újra észre magát, meg azzal, hogy kihagyja a pluszegyet… 51-59. Németh 4 mp-cel a negyed vége előtt két büntetővel jelentkezik, egy benn, 51-60.

29. perc: Roglics harcol ki egy 2+1-et, 47-54! Coleman duplája után Szazonenko büntetői, 49-56. Coleman ront, Németh összeszedi, de fault, két dobás, egy benn, 49-57.

28. perc: Laklóth belép így csak kettes, 44-52. Holt két büntetővel, 44-54. Holt ellépi.

27. perc: Roglics értékesíti Zserzserunova passzát. Roglics aztán saját palánk alatt labdát szerez, majd ad el, Coleman vadássza le, Honti dobja be, 42-52.

26. perc: Laklóth labdát csen Fűrész ügyetlenkedése után, eladjuk…
Ők is… Szegedi támadás eredménytelen. Coleman felteszi, lejön, Fűrészé, aztán eladja. Rengeteg hiba.

25. perc: Holt triplát süllyeszt el a kosarunkban… 38-50, szegedi időkérés. Roglics dob közelről, 40-50.

24. perc: Léna labdát lop, a Szazonenko kezéből kiütött lasztit meg bedobja. Horti reagál, 38-47.

23. perc: Fűrész Dia túlzottan is harcias a labdát szerző Rogliccsal szemben. Honti csaknem a palánk mögül dob rá. Laklóth szemből közelről és ez benn is van, 36-45.

22. perc: Újabb hazai hiba után Honti Kata, 34-45. Földharc után jöhet a Sopron.

21. perc: Fűrész ront hármast, majd mi is. Krivacsevics magabiztos közelről, 34-43.

Egyelőre kicsit összeszedettebb, jobban koncentrál a Sopron, s bár a Mediteam 20 lepattanót szerzett, míg a vendégek csak 12-t, Fűrész Diáéknak a labdaszerzésük is nagyon jó és rendre pontra váltják, amivel ellensúlyozzák a palánk alatti helyenkénti fölényünket – ezt Zserzserunova biztosítja a Szegednek. Sajnos azonban Lénának már 4 faultja van, játéka nélkülözhetetlen, tehát nagyon kell figyelnie és vigyáznia magára. Ez Győrben sikerült már a héten. Mezőnyből is jobban szórnak a vendégek, (44%-35%)
A másik találkozón a Pécs 21-18-ra vezet Zalaegerszegen egy negyed után.

Nagyszünet.

20. perc: Eördögh ront hármast, nagy csata a lecsorgóért, fault elkerülhetetlen, Holt dobja a büntetőket, első jó, második rossz, lepattanó Hortié, bedobja és pluszegy… 34-41… Szazonenko triplája rossz, Kovátsé is…

19. perc: Fűrész büntetői, első beszédül, második kiszédül. Lepattanócsata, marad náluk. Horti támadóhibája a palánk alatt. Zserzserunova is dob kettőt, de csak egy benn, 34-34. Holt 2+1-e, 34-37.

18. perc: Horti Dóra szép triplája, 33-33. Zsemlemorzsa gyenge hármaskísérlete, majd jó labdaszerzése. Sajna az indítás nem jó, Rasheed is eladja…

17. perc: Fejes majdnem ellépi, úgy passzol Laklóthnak. Végül Kováts tesz rá egy hármast, lejön. Soproni időkérés egy újabb támadásbeli hiba után. Székely Norbert mérgesen magyaráz csapatának. Rasheed szépen tör be Kováts tért ölelő passza után, 33-30!

16. perc: Rasheed pontjaival egyenlő, 28-28. Coleman tör be szélről, 28-30. Rasheed is erőszakos, három ember fogta vissza, de ismét egyenlő, 30-30. Pluszegy benn, 31-30!

15. perc: Sok hibával játszanak most a csapatok, pontatlan dobások, eladott labdák. Gyűlnek a faultok, 9 itt, 11 ott.

14. perc: Fejes pontokkal mutatkozik be, 26-28. Játékvezetői megbeszélés után folytatódik szegedi attakkal.

13. perc: Kováts Anna új frizurája alatt remekel egy szép hármassal, 24-26! Laklóth eladja, Krivacsevics pedig a palánk alatt nagyon megveri Zserzserunovát, 24-28. Németh váltja Fűrészt.

12. perc: Fejes Réka jön, a vendégeknél Varga Zsófia a pályán. Krivacsevics is egy ideje, most ismét pontot szerez, 21-26.

11. perc: Holt nyitja a második negyedet, 19-24. Farkasinszki Laklóth passzát értékesíti, 21-24. Honti ront, lepattanó a miénk, de Eördögh visszaszerzi. Szabálytalanul, miénk!

Vége az első negyednek.

10. perc: Rasheed igen. Coleman most jól oldja meg, Rasheedot ihleti meg, most betalál. Negyed vége: 19-22.

9. perc: Farkasinszki kétszer teszi fel saját lepattanóját, nem jön össze. Krivacsevicvs nem hibáz, 17-20

8. perc: Rasheed szépen tör be, 2+1, 17-15! Krivacsevics másolja, újabb 2+1, 17-18. Fej-fej mellett. Coleman ront távolit, Fűrész meg elhagyja a labdát.

7. perc: A változatosság kedvéért most Amber Holt áll a vonalra, mindkettő benn, 12-13. Rasheed triplája most sem jó, de Laklóth összeszedi. Rasheed – ki nem találnánk – büntetőket dob ismét, mindkettő benn, 14-13. Holt most majdnem triplával reagál, 14-15.

6. perc: Rasheed-tripla rossz, szerencsére Holt közelije is. Rasheed faultja után Honti Kata egy büntetőt értékesít, 11-11. Rasheed is büntetőzik, egy benn, 12-11.

5. perc: Zserzserunova szabálytalan Eördöghgel, két dobás benn, 9-10. Zserzserunova, vagy mostanság elterjedt becenevén, Zsemlemorzsa két büntetője benn! 11-10!

4. perc: Horti ismét középtávolról, 4-6. Roglics egyenlít hasonlómód, 6-6. Krivacsevics tenné fel, fault, két dobás, 6-8. Szazonenko triplája jobbról! 9-8!

3. perc: Szazonenko szerez lepattanót, Zsrezserunova keverget, lejön a gyűrűről a közeli. Aztán egy szép blokk tőle hátul. Rasheed indul, 4-4!

2. perc: Horti Dóra közelije, 0-2. Roglics hármasa lejön. Krivacsevics közelről, 0-4. Zserzserunova jut két dobáshoz, 2-4!

1. perc: Németh elhozza a labdát – csak nem nekünk… Láb miatt támadás itt. Szazonenko is eladja.

16.55: Bemutatás kezdődik. Lengyel Dalma és Tamane nincs köztük. Kétszemélyes dobos ultratábor gondoskodik a hangulatról a hazai szurkerek részéről. Hamarosan kezdünk!

16.45: Gyülekeznek a nézők, bár egyelőre elég családias a hangulat.

16.40: Kováts Anna új, rövidebb frizurával. Reméljük szerencsét hoz!

16.35: Pályán a csapatok, megy a melegítés.

16.30: Vajon megismétli-e a Szeged az őszi Sopron elleni hazai sikert? Sok szeretettel köszöntjük a kosárlabda-rajongókat az újszegedi sportcsarnokból, ahol hamarosan megkezdődik a fenti kérdésre választ adó találkozó, a bajnoki elődöntő második mérkőzése!

Várható kezdőötösök:
Mediteam Szeged: Laklóth, Szazonenko, Rasheed, Roglics, Zserzserunova
MKB Sopron: Németh, Honti, Holt, Krivacsevics, Horti

Korábban írtuk:

A hazaiaknál Lengyel Dalma, a vendégeknél Zane Tamane sérült, így ők biztosan nem jutnak ma szerephez. A soproniaknál azonban számítani lehet Marissa Coleman pályára lépésére, aki Székely Norbert vezetőedző elmondása szerint még nem százszázalékos, de játszani – olvasható az MKB Sopron honlapján. Hozzátette: nem számít könnyű meccsre, biztos benne, hogy vasárnap este egy pihentebb, egészen más Szegeddel kell felvenniük a harcot.
Úgy legyen!

Beharangozó írásunk itt olvasható.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a hétvégi megyei eredmények + TABELLÁK

Következő sztori

Nyílik az év vadvirága, a leánykökörcsin a szegedi füvészkertben

Legutóbbi hasonló cikkek