/

Interpol-körözöttet fogtak Röszkénél

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két körözött személyt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai. Egyiküket a montenegrói hatóságok keresték hivatali visszaélés miatt – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szerdán a kora délutáni órákban jelentkezett kilépésre az országból egy 30 éves szerb állampolgár egy osztrák honosságú személyautó utasaként a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Adattári ellenőrzése során a körözési rendszer jelezte, hogy a férfit az Interpol keresi. Mint kiderült ellene a montenegrói hatóságok hivatali visszaélés miatt bocsátottak ki nemzetközi elfogatóparancsot. A határrendészek a férfit elfogták, a további eljárást az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Interpol Magyar Nemzeti Irodája folytatja le.

Másnap reggel egy magyar állampolgár szeretett volna kilépni az országból egy kamion sofőrjeként. A körözési rendszer azonban nála is jelzett. Mint kiderült, elfogását a Monori Városi Bíróság vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt rendelte el. A férfit a határrendészek elfogták, további sorsáról a körözést elrendelő bíróság dönt.

Nem sokkal később a stabil hőkamera jelzésére Röszke külterületén vontak intézkedés alá a szegedi határrendészek egy szerb férfit. Mint kiderült, április 5-én már szeretett volna bejutni az országba, de akkor az osztrák tiltás miatt visszairányították hazájába, ezért úgy döntött, hogy inkább a zöldhatáron próbálkozik. A férfit öt év beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését követően kitoloncolták az országból.

Előző sztori

Kalmár: „Kalandorakciója” Szegednek is volt

Default thumbnail
Következő sztori

Hármas csillagrendszerre bukkantak magyar kutatók

Legutóbbi hasonló cikkek