Bulvár

Interpol-körözöttet fogtak Röszkénél

Interpol-körözöttet fogtak Röszkénél

2011. április 8., péntek
Interpol-körözöttet fogtak Röszkénél

Két körözött személyt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai. Egyiküket a montenegrói hatóságok keresték hivatali visszaélés miatt – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szerdán a kora délutáni órákban jelentkezett kilépésre az országból egy 30 éves szerb állampolgár egy osztrák honosságú személyautó utasaként a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Adattári ellenőrzése során a körözési rendszer jelezte, hogy a férfit az Interpol keresi. Mint kiderült ellene a montenegrói hatóságok hivatali visszaélés miatt bocsátottak ki nemzetközi elfogatóparancsot. A határrendészek a férfit elfogták, a további eljárást az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Interpol Magyar Nemzeti Irodája folytatja le. Másnap reggel egy magyar állampolgár szeretett volna kilépni az országból egy kamion sofőrjeként. A körözési rendszer azonban nála is jelzett. Mint kiderült, elfogását a Monori Városi Bíróság vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt rendelte el. A férfit a határrendészek elfogták, további sorsáról a körözést elrendelő bíróság dönt. Nem sokkal később a stabil hőkamera jelzésére Röszke külterületén vontak intézkedés alá a szegedi határrendészek egy szerb férfit. Mint kiderült, április 5-én már szeretett volna bejutni az országba, de akkor az osztrák tiltás miatt visszairányították hazájába, ezért úgy döntött, hogy inkább a zöldhatáron próbálkozik. A férfit öt év beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését követően kitoloncolták az országból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.