Szórakozás

II. Tojáskocogtató Európa-bajnokságot tartanak Deszken

II. Tojáskocogtató Európa-bajnokságot tartanak Deszken

2011. április 18., hétfő
II. Tojáskocogtató Európa-bajnokságot tartanak Deszken

Április 24-én (húsvét vasárnap) 12:30-tól a deszki szerb templom kertjében rendezik meg a II. Tojáskocogtató Európa-bajnokságot. A deszki Bánát Egyesület tagjai a tojáskocogtatás régi húsvéti hagyományát tartják életben, amelyet korábban csak szűk családi körben folytattak a Deszken élő szerbek.

A játék során a festett tojásokat marékba szorítva keskenyebb végüknél összekocogtatva kell az ellenfél tojását eltörni. A játék addig tart, amíg végül csak egy ép tojás marad. A verseny másképpen is játszható, az ellenfél tojása összetörhető pénzérmével és rágurítással is. A bajnokságra bárki nevezhet, viszont minden játékosnak hoznia kell magával 3 főtt festett tyúktojást (!), amelyet a helyszínen, a játék előtt a pap megszentel. A legszebb festett tojás díjat kap! A bajnokság közben birkasütés, szerb ételek. A bajnokság ideje alatt büfé üzemel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.