Szórakozás

Húsvét a Szegedi Vadasparkban

Húsvét a Szegedi Vadasparkban

2011. április 20., szerda
Húsvét a Szegedi Vadasparkban

Húsvét vasárnapján és hétfőjén a Szegedi Vadaspark igazi vadászatra várja a látogatókat. Mindkét nap reggel 9-től természetesen nem állatokra kell lesni és lőni, hanem a park területén elrejtett tojásokat kell megtalálni. Ha valaki talál egyet, akkor még csak félig teljesítette a „feladatot”, mivel minden tojáson egy-egy kérdés található, mely egyrészt a vadaspark állataihoz, másrészt az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) Emberszabású Kampányához kapcsolódik.

A feladatokhoz mindenki megtalálhatja a maga segítségét a vadaspark területén elhelyezett ismeretterjesztő táblákon is. A megtalált tojást a Természetvédelmi Oktatóközpontnál kell leadni, ahol a kérdésre adott helyes válaszért cserébe ajándékot kapnak. A vadászat fáradalmai után 11 órától szintén a Természetvédelmi Oktatóközpontban népművész segítségével ismerkedhetnek az érdeklődők a különböző tojásfestési praktikákkal és húsvéti hímestojást is készíthetnek maguknak. Ehhez azonban az is szükséges, hogy teli vagy kifújt tyúktojást is hozzanak magukkal. Húsvét hétfőn számos egyéb módon tehetik majd próbára a látogatók az ügyességüket. A rendezvény médiatámogatója, a Rádió 88 állomásain számos meglepetés, érdekes feladatok várják a játszani vágyókat, valamint a szegedi Játékdzsungel is jelen lesz a hétfői napon. A program további támogatói: a National Geographic Kids folyóirat és a TESCO. Húsvét vasárnapra és hétfőre jegyet elővételben is lehet, sőt érdemes vásárolni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.