Sport

Hátország: SZVSE-siker az Ásotthalom ellen vezéráldozattal

Hátország: SZVSE-siker az Ásotthalom ellen vezéráldozattal

2011. április 20., szerda
Hátország: SZVSE-siker az Ásotthalom ellen vezéráldozattal

Összeállításunkban a Szegedi VSE korosztályos együtteseinek bajnoki meccseiről számolunk be. Az ifik elszenvedték első tavaszi vereségüket, de őrzik vezető pozíciójukat, míg a serdülők közül az az alakulat is keserű lehet, mely három pontot szerzett, a sikert ugyanis egy súlyos sérülés árnyékolta be.

Megyei I. osztályú ifjúsági bajnokság 22. forduló:

Toborzó

A Rendőr TE labdarúgó-szakosztálya várja mindazon gyermekek és szülők jelentkezését, akik a labdarúgás iránt érdeklődnek. Az edzések helyszíne: a Hunyadi téri sportpálya (Dózsa-pálya). Érdeklődni lehet Sahin-Tóth Dezső ügyvezetőnél (tel.: 30/985-25-86).

Nagymágocs SE – Szegedi VSE 1-0 (0-0).

Nagymágocs, vezette: Elek István.

Nagymágocs:

Bujáki B. – Czene M., Takács B., Deák A. – Kerekes L., Plender F., Makó A., Nagy S. (Karai T.), Karai M. (Erdélyi S.) – Szatmári D., Annus J. (Czene B.). Edző: Plenter Ferenc.

SZVSE:

Mészáros L. – Kertész G. (Túri T.), Bálint D., Nagy Á., Faragó N. – Németh R. (Horváth-Harmat G.), Busa B., Rózsa D., Szántó D. (Váczi T.) – Lukács T. (Szabó R.), Kiss Á. (Papp D.). Edző: Hágelmann Endre.

Gólszerző:

Horváth-Harmat G. (öngól)

Jók:

mindenki, illetve senki Plenter Ferenc:

„Igazságos eredmény született, ebben a bajnokságban másodszor győztük le a szegedieket! Gratulálok a csapatomnak!”

Hágelmann Endre:

„Reális a végeredmény, ezen a meccsen bizonyosodott be, hogy néha az egész csapat csődöt tud mondani! A kezdőcsapat összeállításánál hibáztam, néhány fiatal játékosomban jobban bíztam, mint kellett volna. Gratulálok a mágocsiaknak!”

A bajnokságban vezető szegedi csapat nagyon gyenge, akarat nélküli, görcsös játékot produkált. A nézők számára a nagy örömöt okozott a hazai csapat erőtől duzzadó, győzelemre törő angol stílusú futballja. A gól az 55. percben szöglet után esett, mikor két szegedi védő egymásba lőtte a labdát, ami végül a hálóba hullott! A mágocsi csapat ezek után a kapuja elé szorult, de a szegediek képtelenek voltak a hálóba találni! A SZVSE előnye csökkent a tabellán, de továbbra is az első helyen áll.

Hágelmann Endre

együttesének 47, a Sándorfalvának 44, a Csongrádnak 43 pontja van az élmezőny tagjai közül.

U16-os megyei bajnokság Homokháti csoport 16. forduló:

SZVSE II. – Ásotthalom TE 5-2

SZVSE II.:

Pigniczki E. – Tóth D., Török M., Kardos K., Komócsin G. (Kovács Z.), Fogas M., Iritz N., Nagypál P. (Pink R.), Sipos Á., Duranyik R. (Juhász P.), I. Dursun (Csala D.). Edző: Bellán János.

Gól:

Duranyik R. (3), Iritz N., Kardos K.

Jók:

Fogas M., Sipos Á., Duranyik R., Pink R. Bellán János:

„A mérkőzés második percében az ellenfél tizenhatosán belül Nagypál Patrikkal szemben durván szabálytalankodott egy ásotthalmi védő, minek következtében játékosom bokája kifordult, és a lába több helyen eltört (a sérülés egy laikus számára is szembetűnő volt). A pályáról mentő szállította kórházba, ahol azonnal megoperálták. Ilyen súlyos sérüléssel járó szabálytalanságnál az elkövetőt általában hosszú időre el szokták tiltani, de minimum kiállítják azon a mérkőzésen. Ez esetben egyik sem történt, mi több a játékvezető nem is észlelte az esetet, bár a labdát pont ez a játékosom birtokolta (tehát oda kellett néznie). Nem reklamáltam kiállításért, hisz ez nem javította játékosom gyógyulási esélyeit, azonban elgondolkodtató, hogy ez hogy történhetett meg. Másrészről az ásotthalmiak hozzáállása is megdöbbentő volt, hisz még csak elnézést sem kértek tőle, mi több, a mérkőzés további részében ugyanúgy rugdosódtak tovább. Sőt, amíg a mentősök igyekeztek játékosomat ellátni, addig az egyik vendégjátékos olyan megjegyzést tett rá, melyet a nyomdafesték nem tűrne. Szégyelld magad, Ásotthalmi TE!”

Sahin-Tóth Dezső

, a SZVSE labdarúgó-szakosztályának vezetője jókívánságait tolmácsoljuk a fiatal sportembernek: az egész szakosztály gyors gyógyulást kíván Nagypál Patriknak. A SZEGEDma.hu stábja és valamennyi olvasója nevében is azt kívánjuk, minél hamarabb újra a pályán kergethesse a labdát a tehetséges fiatalember!

U16-os megyei bajnokság Termál csoport 16. forduló:

SZVSE I. – Csongrád TSE 2-2

SZVSE I.:

Mészáros L. – Tóth D., Túri T., Duranyik R., Sipos Á., Fogas M., Iritz N. (Török M.), Szántó D., Németh R., Szabó R. (Nagypál P.), I. Dursun. Edző: Bellán János.

Gól:

Szabó R., Duranyik R., illetve László Á., Laza B.

Jók:

Mészáros L., Fogas M., Szántó D., Németh R., Nagypál P. Bellán János:

„A mérkőzés elején a védelmünk kissé zavart volt, emiatt gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk. Ám az idő előrehaladtával játékunk felélénkült, és sikerült lefaragni a hátrányunkat. A mérkőzés utolsó 20 percében abszolút fölénybe kerültünk, és több nagyon veszélyes támadást vezettünk, melyek sajnos kimaradtak. A játék összképét tekintve vendégünk lehetett elégedett az eredménnyel.”

A remek formába lendült Szegedi VSE II. csapata 28 ponttal a Homokháti csoportban továbbra is nagy harcban áll az első három hely valamelyikéért. A Termál csoportban a 27 pontos SZVSE I. az ötödik pozíciót foglalja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.