/

Határsértők erdőben, városban…

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Határsértőket fogtak a szegedi határrendészek Mórahalmon és környékén, valamint Röszke külterületén – közölte Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

Lakossági bejelentés alapján, a mórahalmi rendőrök és az ásotthalmi polgárőrök hatékony közreműködésével összesen 7 koszovói határsértőt fogtak el a szegedi határrendészek Mórahalom külterületén, az 55-ös főút mentén lévő erdőben szerdán délelőtt.

Az első illegális migránsra 9.30-kor bukkantak az erdős területen. Ezt követően a határrendészek a mórahalmi rendőrök és ásotthalmi polgárőrök segítségével terepkutatást végeztek a környéken, minek köszönhetően a déli órákban további kettő, majd 13.30-kor még négy koszovói férfit találtak meg. Egyik koszovói sem tudta jogszerű magyarországi tartózkodását igazolni, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

A késő esti órákban a stabil hőkamera jelzése alapján Röszke külterületén is elfogtak 3 férfit a határrendészek, ők szerb állampolgárok. Csütörtökön reggel pedig – lakossági bejelentés alapján – Szegeden igazoltattak a járőrök egy férfit, aki afgán állampolgár, és aki szintén nem rendelkezett jogszerű magyarországi tartózkodásra jogosító érvényes okmánnyal. Ez utóbbi 4 személlyel szemben is idegenrendészeti eljárás indult – tette hozzá a szóvivő.

Default thumbnail
Előző sztori

Hat évre ítélték a horvát heroincsempészt

Következő sztori

Szegedi trolibuszbotrány – az NFÜ feljelentést tett

Legutóbbi hasonló cikkek

Pontosítás

Pontosítjuk az "Újra bilincsben Szabó Bálint!’’ című cikkünket.…