Bulvár

Határsértők erdőben, városban...

Határsértők erdőben, városban...

2011. április 14., csütörtök
Határsértők erdőben, városban...

Határsértőket fogtak a szegedi határrendészek Mórahalmon és környékén, valamint Röszke külterületén - közölte Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

Lakossági bejelentés alapján, a mórahalmi rendőrök és az ásotthalmi polgárőrök hatékony közreműködésével összesen 7 koszovói határsértőt fogtak el a szegedi határrendészek Mórahalom külterületén, az 55-ös főút mentén lévő erdőben szerdán délelőtt. Az első illegális migránsra 9.30-kor bukkantak az erdős területen. Ezt követően a határrendészek a mórahalmi rendőrök és ásotthalmi polgárőrök segítségével terepkutatást végeztek a környéken, minek köszönhetően a déli órákban további kettő, majd 13.30-kor még négy koszovói férfit találtak meg. Egyik koszovói sem tudta jogszerű magyarországi tartózkodását igazolni, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult. A késő esti órákban a stabil hőkamera jelzése alapján Röszke külterületén is elfogtak 3 férfit a határrendészek, ők szerb állampolgárok. Csütörtökön reggel pedig – lakossági bejelentés alapján - Szegeden igazoltattak a járőrök egy férfit, aki afgán állampolgár, és aki szintén nem rendelkezett jogszerű magyarországi tartózkodásra jogosító érvényes okmánnyal. Ez utóbbi 4 személlyel szemben is idegenrendészeti eljárás indult - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.