Gazdaság

Csúszik a Pick beruházása

Csúszik a Pick beruházása

2011. április 18., hétfő
Csúszik a Pick beruházása

Egy földterület tulajdonjoga hátráltatja a Pick Szeged Zrt. új beruházásának megvalósítását - írta hétfői számában a Népszabadság.

A cég a jelenlegi öt gyárából legalább hármat-négyet szeretne egy új, zöldmezős beruházás keretében egyesíteni, ezzel korszerűsítenék, gazdaságosabbá tennék - számol be a Népszabadság. Még 2009-ben indultak megbeszélések arról, hogy az M5-ös és az M43-as autópálya kijárata környékén kapnak területet. A lap azt írta, e parcellákat Szeged városa ipari parknak akarta megszerezni az államtól. A polgármester

Botka László

be is adta a földterületre vonatkozó igényt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek, ahol támogatólag előkészítették, de a kormányváltás után elült az ügy. Az optimálisnak tűnő terület így jelenleg is az állam tulajdonában van. Az önkormányzat azonban - úgy tűnik - nem kerülhető meg: az államnak először el kellene adni a földet a szegedi önkormányzatnak, s attól vehetné meg a húsipari társaság. Máskülönben pályáztatni kell az állami földet, és elvinnék a spekulánsok, aztán már csak tőlük kaphatná meg a cég - olvasható a lapban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.