A Gách unokák megkoszorúzták a huszárszobrot + FOTÓK + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Gách István, a huszár szobor alkotójának Amerikai Egyesült Államokban élő leszármazottai megkoszorúzták a Reök előtt álló alkotást a hétvégén. A két testvér vasárnap megtekintette nagyapjuk alkotását, a 3. Honvéd Huszárezred emlékmű szobrát, majd vendéglátóikkal sétát tett a városban, s megkóstolta a szegedi halászlevet is.

A családot v. Szilágyi Árpád saját készítésű pogácsával fogadta a Reök előtti téren, majd közösen helyzetek el a szobor talapzatán egy nemzeti színű koszorút. Az unokákat a városvédő polgár mellett Kiss István okleveles építész, ifj. Szilágyi Árpád a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület tagja és Kohári Nándor fideszes képviselő is fogadta. A vendéglátók körbevezették a Gách rokonokat a városon, majd a Roosevelt téri halászcsárdában kínálták meg őket a híres szegedi halászlével.
„Még kisgyermekként, három évesen vándoroltunk ki az államokba, így nincs emlékem a nagyapámról, de szüleim levélben tartották vele a kapcsolatot, a műtermemben pedig őrzök egy kisplasztikát erről a szoborról” – mondta az idősebb unoka, Gách Pelle Zsuzsa, aki nagyapjától örökölt tehetségét a festészetben kamatoztatta.

Gách Pelle Zsuzsa a festészetéről beszél (angol nyelvű videó):

no images were found

Előző sztori

Tollaslabda: három szegedi országos bajnoki cím

Következő sztori

Teke: szombaton jön a ZTE, bajnok lehet a Szeged