Bulvár

„Villanyautót” is lehet vásárolni Romániában

„Villanyautót” is lehet vásárolni Romániában

2011. április 15., péntek
„Villanyautót” is lehet vásárolni Romániában

Romániában a roncsautó-program keretében jövő héttől elektromos járműveket is lehet majd vásárolni – olvasható az erdély.ma hírportálon.

Ebben az esetben a használt gépkocsikért cserébe 6 szelvényt kap a programban résztvevő, összesen 5000 euró értékben – jelentette be a környezetvédelmi miniszter.

Borbély László

hangsúlyozta, a szaktárca támogatni készül azokat a személyeket, akik elektromos autót vásárolnának, azáltal, hogy a gépkocsi értékéből 25%-ig terjedő kedvezményt biztosítanak. Az 5000 eurós értékpapírok jelentik a különbözetet a hagyományos üzemanyaggal működő és az ún. villanyautók ára között – mutatott rá a miniszter. Hozzátette, az elkövetkező időszakban különböző kiállításokat és vásárokat szerveznek, amelyeknek a keretében bemutatkozhatnak a gyártók és forgalmazók, az érdeklődők pedig megismerhetik a villanymotorral és motorvezérlővel működő, alternatív hajtású járműveket. (Forrás: edely.ma)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.