Közélet

Újabb légitámadás Tripoli térségében

Újabb légitámadás Tripoli térségében

2011. március 21., hétfő
Újabb légitámadás Tripoli térségében

Újabb légitámadás kezdődött hétfőn este a líbiai főváros, Tripoli térségében. Szemtanúk jelentése szerint az est leszállta után pár órával működésbe lépett a líbiai légvédelem, és robbanások is hallatszottak arról a környékről, ahol Moammer Kadhafi líbiai vezető irányító központja van. Ezt az épületegyüttest korábban már találat érte. Bemondta a külföldi támadás hírét az állami televízió is. Ez a harmadik éjszaka, amelyen Tripolit támadják a nyugati szövetségesek.

Egy későbbi kormányszóvivői tájékoztatón az hangzott el, hogy szombat óta "sok áldozatot" szedtek a légitámadások, de pontos adatot nem közöltek. A felsorolt célpontok közt volt Tripoli, Zuára, Miszráta, Szirt és Szebha is. Az utóbbi környéke

Moammer Kadhaf

i líbiai vezető törzséé. "Elsősorban a repülőtereket vették célba. Szebhát ma (hétfőn) bombázták. Rajtaütöttek egy kis halászkikötőn is Tripolitól 27 kilométerre nyugatra. A legtöbb áldozat Szirt polgári repülőterén volt" - mondta a szóvivő. Eközben a líbiai hadsereg azt állítja, hogy visszafoglalta Miszrátát. A Kadhafi líbiai vezetőhöz hű katonaság visszafoglalta a felkelőktől Miszráta nyugat-líbiai várost - jelentette hétfőn az al-Arabija hírtelevízió kormányforrásokra hivatkozva. További hírt nem közöltek és az elégtelen hírközlési körülmények miatt az értesülést nem lehetett azonnal ellenőrizni. Korábban a város lakói elmondták, hogy a Kadhafi-erők tüzet nyitottak a felkelők kezén lévő városban gyülekezett fegyvertelen tömegre, és polgári személyeket élő pajzsként használtak fel a légitámadások idején. A szóvivő azt is mondta, hogy még folyik "a terrorista elemek" felkutatása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.