Egyetem

Új vezető a szegedi ELI program élén

Új vezető a szegedi ELI program élén

2011. március 8., kedd
Új vezető a szegedi ELI program élén

Lehrner Lórántot választották meg az Extreme Light Infrastructure (ELI) európai uniós program projektcég új ügyvezetőjének az ELI-HU Nonprofit Kft. legutóbbi taggyűlésén - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kommunikációs főosztálya az MTI-vel.

A közgazdász diplomával rendelkező

Lehrner Lórán

t a múlt év júniusa óta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség integrációs elnökhelyettese volt. Ezt megelőzően több mint 10 éven át tevékenykedett különböző pénzintézeteknél vezetőként. Emellett több szakmai, kamarai és civil szervezetben volt vezetőségi tag. A Bukarest és Prága mellett Szegeden megvalósuló fejlesztés az Új Széchenyi-terv nemzeti programjai közé tartozik. A csongrádi megyeszékhelyen az ELI szuperlézer program támogatásával olyan világszínvonalú kutatási nagyberendezés épül, amely jelentősen növeli mind az Európai Unió, mind hazánk versenyképességét. Az új ügyvezető legfontosabb feladata, hogy a szuperlézer program brüsszeli elfogadását megalapozó szakmai anyagok elkészítését segítse, felgyorsítsa. Az ELI-HU Nonprofit Kft. március elején tartott taggyűlésén eldőlt, hogy a szervezet többségi tulajdonosa - Szeged Város Önkormányzata és a Szegedi Tudományegyetem mellett - a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lesz. Új felügyelőbizottsági tagokat is választottak Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke,

Görög Tibor

okleveles közgazdász és

Barta-Eke Gyula

, a MAG Zrt. vezérigazgatója személyében. A személyi döntések is jelzik, hogy a kormányzat kiemelt figyelmet szentel a projektnek - tartalmazza az NFM közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.