Közélet

Támadás érte az EU számítógépes rendszerét

Támadás érte az EU számítógépes rendszerét

2011. március 24., csütörtök
Támadás érte az EU számítógépes rendszerét

Súlyos támadás érte az Európai Unió számítógépes rendszerét a csütörtökön kezdődő EU-csúcsértekezletre való felkészülés hajrájában - jelentették be Brüsszelben.

A házon kívül tartózkodó uniós alkalmazottak laptopjukkal nem tudtak hozzáférni elektronikus levelezésükhöz. Leállt az Európai Külügyi Szolgálat több internetes oldala - miközben gőzerővel készültek a csúcsra, amelyen olyan érzékeny és fontos témák szerepelnek a napirenden, mint a líbiai, illetve a japán helyzet, valamint az uniós országok gazdaságpolitikájának összehangolása. Egy ideig az újságírók sem fértek hozzá az Európai Bizottság közleményeit tartalmazó internetes oldalhoz. Uniós tisztségviselők szerint a szerdai támadás a működés megbénítását célozta, és a jelek szerint arra nem irányult, hogy a honlapot feltörve bizalmas információkhoz jussanak hozzá. Azt mondják, az ilyen támadások nem ritkák, de a mostani támadás mértéke túlnőtt a korábbiaknál, és a munka dandárja idején különösen rosszkor jött a leállás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.