Szórakozás

Színházat visz az iskolába a MASZK

Színházat visz az iskolába a MASZK

2011. március 22., kedd
Színházat visz az iskolába a MASZK

A héten színházat visz az iskolába a MASZK Egyesület: március 23-án, szerdán a Waldorf Iskolában és a Gábor Dénes Gimnáziumban, 24-én, csütörtökön pedig a Ságvári Endre Gimnáziumban és a Tömörkény-gimnáziumban nézhetik meg diákok a Kolibri Színház kifejezetten iskolákba, osztálytermekbe szánt és diákközösségekhez szóló, A gyáva című produkcióját.

A darab egy drogos fiú életébe enged bepillantást, akinek aztán sikerül leszoknia. A fiút

Kovács Krisztián

, édesapját

Scherer Péter

játssza, aki a rendezője is a produkciónak. A vendégjáték a tavaly tavasszal indult Sorvezető elnevezésű beavató színházi programunk keretében, az NKA Színházi Szakkollégiuma támogatásával jön létre. A tervek szerint május elejétől újra színházi, táncos és zenei programokkal vár mindenkit a Régi Zsinagóga, azaz az ALTERRA - Kortárs Előadóművészeti Központ. A részletes programot április közepén teszik közzé. Az idén a THEALTER nemzetközi színházi fesztivál dátuma július 20-24., a tematika pedig: U21! Azaz az idei fesztivál középpontjában a fiatalok – színművészetisek, pályakezdők, fiatalok által alapított független társulatok, tehát az utánpótlás, a friss erők, az új kezdeményezések – állnak majd. A hazai fellépők mellett (Szeged, Szentes, Budapest, Kaposvár) szeretnénk előadásokat hívni a határon túlról (Szabadka, Magyarkanizsa, Arad, Temesvár, Marosvásárhely) és külföldről (Szerbia, Horvátország, Bulgária, Lengyelország, Szlovákia) is. Bekapcsolódott az egyesület egy új országos kezdeményezésbe is. Hét vidéki fesztivál: a Hétrétország, a Mediawave, a Művészetek Völgye, az Ördögkatlan, az Öt Templom, a Szárnyas Sárkány, valamint a THEALTER összefogásával született meg a Kult-túra vidéki művészeti fesztiválok panorámája. Április 29-30-án a budapesti Bárka Színházban mutatkozik be közösen ez a hét rendezvény: a kétnapos programsorozatot a hét fesztivál szervezői közösen állítják össze a saját fesztiváljaikra jellemző elemekből. A Kult-túra nem titkolt célja, hogy megmutassa, milyen kiváló kulturális-művészeti fesztiválok születnek vidéken is, legyen szó nagyvárosokról vagy kis falvakról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.