Repülnek a külgazdasági diplomaták

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A külgazdasági attasék 58 százalékát lecserélik, de a tárca szerint szó sincs kampányszerű váltásról – írta a Világgazdaság. A lap arról írt, hogy kevesebb pénz jut az idén a hálózatra, ezért létszámcsökkentés lesz, de bezárásokat nem terveznek. Ugyanakkor új városokban nyitnak irodákat, igazodva az igényekhez.

Jelenleg 78 állomáshelyen dolgozik magyar külgazdasági szakdiplomata, a jövőben vélhetően az állomáshelyek száma bővül. Ugyanis lesznek új állomáshelyek Abu-Dzabiban, Csungkingben, Rijádban, Sao Paulóban és Pretoriában – tudta meg a lap a Nemzetgazdasági Minisztériumban.
Bezárni nem akarnak állomáshelyeket, de racionalizálásra készülnek. Ezt részben a világgazdasági változások, a hangsúlyeltolódások indokolják. De a takarékossági kényszer is, ugyanis a költségvetési források apadtak, és elkerülhetetlen a hálózat létszámcsökkentése. Ezt igyekeznek bezárások nélkül, esetleges átcsoportosításokkal megoldani.

Előző sztori

Erősödött a forint péntek reggelre

Következő sztori

A hosszú élet titka: házasság és sok munka