Közélet

Repülnek a külgazdasági diplomaták

Repülnek a külgazdasági diplomaták

2011. március 18., péntek
Repülnek a külgazdasági diplomaták

A külgazdasági attasék 58 százalékát lecserélik, de a tárca szerint szó sincs kampányszerű váltásról - írta a Világgazdaság. A lap arról írt, hogy kevesebb pénz jut az idén a hálózatra, ezért létszámcsökkentés lesz, de bezárásokat nem terveznek. Ugyanakkor új városokban nyitnak irodákat, igazodva az igényekhez.

Jelenleg 78 állomáshelyen dolgozik magyar külgazdasági szakdiplomata, a jövőben vélhetően az állomáshelyek száma bővül. Ugyanis lesznek új állomáshelyek Abu-Dzabiban, Csungkingben, Rijádban, Sao Paulóban és Pretoriában – tudta meg a lap a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Bezárni nem akarnak állomáshelyeket, de racionalizálásra készülnek. Ezt részben a világgazdasági változások, a hangsúlyeltolódások indokolják. De a takarékossági kényszer is, ugyanis a költségvetési források apadtak, és elkerülhetetlen a hálózat létszámcsökkentése. Ezt igyekeznek bezárások nélkül, esetleges átcsoportosításokkal megoldani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.