Gasztro

A hét receptje: Nőnapi édességek

A hét receptje: Nőnapi édességek

2011. március 6., vasárnap
A hét receptje: Nőnapi édességek
Ezen a héten, az ezermester férfiakat hívjuk a konyhába, hogy nőnap alkalmából saját készítésű édességekkel kedveskedjenek hölgy családtagjaiknak. Könnyen elkészíthető, egzotikus kókuszos ital, egy picit töményebb csokoládébomba a friss szerelmeseknek és egy olasz tiramisu krém a macsósabb jellemű férfiaknak. Kedves férfiak, higgyék el, ha elsőre nem is sikerül tökéletesen, igazi nőnapi meglepetés lesz a hölgyek számára.

Kókuszos eper

Hozzávalók: 2dl kókusztej, 2 dl tej, 1 csipet őrölt vanília, 5dkg cukor, 4 db zselatinlap, 2,5 dl tejföl, eper, kókuszreszelék, Elkészítése:Áztassuk be a zselatin lapot. A kókusztejet keverjük össze a tejjel és a vaníliával majd főzzük fel és hagyjuk állni, majd adjuk hozzá a beáztatott zselatin lapokat és keverjük míg szét nem olvad. Ezután hagyjuk kihűlni. Amikor zselésedni kezd, keverjük hozzá a tejfölt. Töltsük üvegpohárba, és díszítsük eperrel és kókuszreszelékkel.

Csokoládébomba

Hozzávalók: 20 dkg babapiskóta, 15 dkg vaj, 3 tojás, 15 dkg porcukor, 5 ek kakaó, 2 ek rum, 3 dl tejszín, 2 ek cukor Elkészítése: Keverjük habosra a 15 dkg vajat, a 3 tojás sárgájával és a 15 deka porcukorral. Majd adjuk hozzá a 3 evőkanál kakaót és a 2 evőkanál rumot. Majd verjük kemény habbá a tojások fehérjéét, és óvatosan, nehogy összetörjön adjuk hozzá és keverjük el. Egy tál aljára egy réteg krémet tegyünk, majd erre egy réteg babapiskótát, majd újra krémet, és ismét babapiskótát bomba alakzatban. Ezt addig csináljuk amíg a hozzávalók tartanak. A tetejére és az oldalára krém kerüljön. Tegyük be a hűtőbe és legalább egy napig hagyjuk állni Így a piskóta a krémtől megpuhul. Ekkor a tetejére keserű csokoládés öntetett öntünk. Ezt a legegyszerűbben úgy készítjük el, hogy 2 evőkanál kakaót, 2 evőkanál cukrot és egy kevés vizet simára keverünk és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadunk 2 deka vajat és addig keverjük, míg a vaj el nem olvad benne. Nagyon vigyázzunk, ezt a mázt csak hidegen a dermedés előtt szabad ráönteni a csokoládé bombánkra, különben a hab megolvad alatta.

Olasz tiramisu

Hozzávalók: 6 db tojás, 2 csomag babapiskóta, 5 ek cukor, 50 dkg mascarpone sajtkrém, bögre tejes kávé, rum, 1 tábla tejcsoki lereszelve, kakaópor. Elkészítés:A tojások sárgáját, a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a mascarpone krémet. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk. A tejeskávéba beleöntjük a rumot. A babapiskótákat egyenként, belemártjuk a rumos kávéba, majd szorosan egymás mellé rakjuk egy tálba. Ha egy sor megvan, öntsük rá egy réteg krémet. Hintsük meg kakaóporral, majd reszelt csokival. Így rétegezzük amíg a hozzávalók el nem fogynak. Egy napig hűtőben pihentessük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.