Egészség

Meghalt egy H1N1 vírussal fertőzött beteg Zalában

Meghalt egy H1N1 vírussal fertőzött beteg Zalában

2011. március 1., kedd
Meghalt egy H1N1 vírussal fertőzött beteg Zalában

Meghalt egy influenzás beteg Zala megyében a H1N1 vírus fertőzése következményeként - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve kedden az MTI-vel.

Az intézet tájékoztatása szerint a beteg a 35-59 éves korcsoportba tartozott, és előzőleg nem kapott védőoltást. Az elmúlt héten rajta kívül három beteget vettek fel kórházi ápolásra a megyében influenza, illetve influenzaszerű megbetegedés miatt. Az egyik páciens intenzív ellátásra, egy másik pedig gépi lélegeztetésre szorult. Egy héttel ezelőtt, február 23-án huszonöt, influenzás megbetegedéssel összefüggésbe hozható halálesetről tudott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Zalában az elmúlt héten összességében tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma, 100 ezer beteg közül 227 számított fertőzöttnek. A betegek 42,8 százaléka a 15 és 34 év közötti korosztályból került ki, 40,6 százalékuk pedig 14 évnél fiatalabb volt. A mérséklődő járvány miatt a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban az eddigi teljes körű korlátozást feloldották és már csak részleges látogatási tilalom van érvényben, amely az intenzív terápiás osztályt, a csecsemő- és gyermekosztályt, a szülészeti és nőgyógyászati osztályt, valamint az újszülöttrészleget érinti. Zalaegerszegen, a Zala Megyei Kórházban továbbra is valamennyi osztályra kiterjedően érvényben van a teljes látogatási tilalom.

Molnár Zsuzsanna

, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) járványügyi osztályának főorvosa múlt heti sajtótájékoztatóján elmondta: az áldozatok közül 22 betegnél az influenza A (H1N1), háromnál pedig a B vírusát mutatták ki; 22 embernek súlyos, krónikus betegsége is volt, influenza elleni védőoltást egyikük sem kapott. Az addigi áldozatok között egy kétéves gyermek is van, tizenhatan 35 és 59 év közöttiek, nyolcan pedig 60 évnél idősebbek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.