Gazdaság

Március 15. a monitoring adatszolgáltatás határideje

Március 15. a monitoring adatszolgáltatás határideje

2011. március 12., szombat
Március 15. a monitoring adatszolgáltatás határideje

Március 15-én lejár a határidő az agrártámogatást kapott gazdálkodóknak, eddig az időpontig kell teljesíteniük adatszolgáltatási kötelezettségüket. Oláh Rajmund elmondta, hogy ez kizárólag elektronikus úton nyújtható be, így érdemes minden érintettnek mielőbb felkeresnie az agrárkamarai szaktanácsadóját, a falugazdászt vagy könyvelőjét.

Azon termelőknek kötelező ez az adatszolgáltatás, akik az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) és Halászati Operatív Program (HOP) keretében meghirdetett támogatási formát vettek igénybe. Mindazoknak kötelező az adatszolgáltatás, akik Natura 2000, KAT, gépbeszerzés, szaktanácsadás vagy fiatal gazda támogatást vettek igénybe. Fontos tudni, hogy csak elektronikus úton nyújthatók el a kért adatok a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) március 15-éig. Az úgynevezett E–monitoring mintegy 38 ezer gazdát érint. „Ha meghatalmazott útján akarja valaki ezt benyújtani, annak fontos tudnia, hogy a 2009-ben kapott elektronikus jelszó érvényes a kitöltéshez. Aki ezt elhagyta vagy elfelejtette, az a G946 nyomtatványon, személyesen vagy postai úton kérhet újat. A nyomtatvány letölthető az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapjáról is” – mondta el portálunknak

Oláh Rajmund

agrárkamarai szaktanácsadó. A monitoring adatszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben az MVH központi ügyfélszolgálata, a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók nyújtanak segítséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.