Március 15. a monitoring adatszolgáltatás határideje

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 15-én lejár a határidő az agrártámogatást kapott gazdálkodóknak, eddig az időpontig kell teljesíteniük adatszolgáltatási kötelezettségüket. Oláh Rajmund elmondta, hogy ez kizárólag elektronikus úton nyújtható be, így érdemes minden érintettnek mielőbb felkeresnie az agrárkamarai szaktanácsadóját, a falugazdászt vagy könyvelőjét.

Azon termelőknek kötelező ez az adatszolgáltatás, akik az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) és Halászati Operatív Program (HOP) keretében meghirdetett támogatási formát vettek igénybe. Mindazoknak kötelező az adatszolgáltatás, akik Natura 2000, KAT, gépbeszerzés, szaktanácsadás vagy fiatal gazda támogatást vettek igénybe.
Fontos tudni, hogy csak elektronikus úton nyújthatók el a kért adatok a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) március 15-éig. Az úgynevezett E–monitoring mintegy 38 ezer gazdát érint.
„Ha meghatalmazott útján akarja valaki ezt benyújtani, annak fontos tudnia, hogy a 2009-ben kapott elektronikus jelszó érvényes a kitöltéshez. Aki ezt elhagyta vagy elfelejtette, az a G946 nyomtatványon, személyesen vagy postai úton kérhet újat. A nyomtatvány letölthető az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapjáról is” – mondta el portálunknak Oláh Rajmund agrárkamarai szaktanácsadó.
A monitoring adatszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben az MVH központi ügyfélszolgálata, a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók nyújtanak segítséget.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a KITE-Szeged bevette a szomszéd várat + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Idén is lesz Aranykönyv-szavazás

Legutóbbi hasonló cikkek