Bulvár

Marad a szeszélyes tavasz

Marad a szeszélyes tavasz

2011. március 5., szombat
Marad a szeszélyes tavasz

Tavaszias lesz a hétvége, legalábbis szombaton, amikor melegebb kirándulóidőre számíthatunk. Azonban a rövid enyhülés után ismét visszatér a hideg, vasárnap már hózáporok is lehetnek, viharos szél kíséretében. Erről, és a jövő hét időjárási kilátásairól Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa tájékoztatta az InfoRádiót.

Szombaton kellemes, tavaszias kirándulóidőre van kilátás hazánk nagy részén. A hőmérséklet nagyjából megfelel a sokéves átlagnak, sőt, néhány helyen fölötte is alakulhat, általában hét-tizenkettő Celsius fok a valószínű napközben. Vasárnap viszont többfelé alakulhat ki hózápor, néhol viharos északi szél keseríti a szabadban lévők életét. A csúcshőmérséklet a szombatihoz képest öt-hat fokot is eshet, vasárnap délután kettő-hat Celsius fok lesz a jellemző. Egyébként a hétfő is szelesnek ígérkezik, de hózápor aznap már csak elvétve esélyes. Kedden és szerdán kisüthet nap, csapadék nemigen lehet. Újabb hidegfront csütörtökön érkezik, de ez is csupán helyi hózáporokat hoz. Kezdetben jóval hidegebb lesz az ilyenkor szokásosnál, a hét második felében viszont melegszenek a nappalok, és kevésbé csípős éjszakákra számíthatunk - mondta el a meteorológus. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.