Labdarúgás: balástyai bravúr a Mórahalom ellen + VIDEÓ, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Zámbori Gábornak a 91. percben szerzett góljával verte a Mórahalmot a Balástya a megyei I. osztály első tavaszi játéknapján. A második félidőben öt találatot és kiváló játékot láthattak a nézők, a hazaiak sikere megérdemelt. A meccset online közvetítettük.


Labdarúgó megyei I. osztály, 17. forduló:

KSE Balástya – Mórahalom VSE 3-2 (0-0). Balástya, 250 néző, vezette: Fülöp István Zoltán.
Balástya: Korom – Katona (Gerebicz), Szélpál, Zámbori, Bozó (Juhász Á.), Bálint T., Bálint D., Gajdacsi, Gyetyinás (Juhász I.), Takács A., Duba. Vezetőedző: Hódi Mihály.
Mórahalom: Szűcs – Papdi, Illés A., Udvari, Daróczi, Gyimesi L. (Lázár), Siha (Tüskés), Tóth L., Takács G., K. Tóth, Szőke. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gólszerző: Gajdacsi (59′), Juhász I. (70′), Zámbori (91′), illetve K. Tóth (63′), Takács G. (83′)
Kiállítva: Tüskés (88′)

Edzői értékelések:

Online közvetítésünk:

93. perc: Vége, itt a szenzáció, a Balástya két vállra fektette a Mórahalmot. A látottak alapján egyáltalán nem érdemtelenül!

no images were found

91. perc: GÓÓÓL! Hihetetlen, Zámbori Gábor góljával ismét vezet a Balástya! A tizenhatos vonalán kaszálták el a kilépő támadót, a bíró büntetőt ítélt. A tizenegyest Zámbori félmagasan jobbra lőtte, Szűcs hatalmas bravúrral védett, a kipattanó visszakerült az ítélet-végrehajtóhoz, aki pár lépésről immár nem hibázott; 3-2!
88. perc: PIROS LAP! A parázs végjátékban a mórahalmi Tüskés Istvánt küldte zuhanyozni a játékvezető, ha minden igaz, szövegért. Közben Juhász Ádám állt be Bozó helyett hazai oldalon.
83. perc: GÓÓÓL! Itt az egyenlítés, nem hagyta magát temetni a Tóth-csapat. A kaputól 24 méterre kicsit furcsa előzmények után szabadrúgást kapott a Mórahalom, amit Takács Gábor jobbal, mesteri mozdulattal csavart a bal felsőbe; 2-2! A kapusnak esélye sem volt. Így lesz igazán izgalmas a vége!
81. perc: Egyre elkeseredettebben törnek előre a fehérek, de játékukba egyre több pontatlanság csúszik az idegesség, a kapkodás miatt. Nem sikerülnek a beadások, a labdaátvételek, így nehéz lesz egyenlíteni.
76. perc: Negyedóra van még hátra, s kapaszkodnia kell a Mórahalomnak. Darócziék azonban nem találják a játékukat, görcsösen futballoznak a második bekapott gól óta. A hazaiak ellenben igen lelkesek és szervezettek, foggal-körömmel őrzik a megszerzett előnyt. Érik a nagy meglepetés!
70. perc: GÓÓÓL! Újra vezet a Balástya. Egy szabadrúgást követően elaludtak a vendégek, Takács András ment el a jobb oldalon, beadását az üresen érkező Juhász István az ötösről vágta a kapuba.
69. perc: A gyors gólváltást követően kissé visszavettek a csapatok. A vendégek előtt adódott egy kisebb lehetőség, de Tüskés nem tudott centerezni, így társai csak legyinteni tudtak középen. A Balástya is cserélt, Gerebicz Attila váltotta Katonát.
63. perc: GÓÓÓL! Takács bal oldali szögletét követően a kapunak háttal álló K. Tóth Gyula 5 méterről csúsztatta a jobb sarokba, 1-1! Hamar jött tehát a válasz. Érkezett Tüskés István is, akit Orosházáról igazoltak télen, s Siha ült le.

no images were found

61. perc: Most már lépnie kell valamit a tabella második helyezettjének, mert különben beragad a rajton.
59. perc: GÓÓÓL! Ezt már nem úszták meg a mórahalmiak. Bozó Krisztián két csel után ügyesen tört az alapvonalig, centerezett, az érkező Gajdacsi Mátyás mintegy 5 méterről laposan vágta a bal alsóba a bőrt; 1-0!
58. perc: Sokan gólt kiáltottak, ám a labda nem a kapuban, csak a háló tetején landolt… Zámbori Gábor 26 méteres szabadrúgását Szűcs kapus csak szemmel verte, de szerencséje volt! Lázár Gábor állt be Gyimesi László helyére, cserélt tehát Tóth Ákos.
52. perc: Kisebbfajta meglepetésre a játék nagyrészt a Mórahalom térfelén folyik. Vajon tudatosan adta át a területet Tóth Ákos együttese? A hazaiak ezekben a percekben bátran támadnak, feljebb merészkedtek. “Ez lesz a vesztük” – jegyzi meg Ottlik Sándor, a Kiskundorozsma mestere… Meglátjuk, igaza lesz-e.
46. perc: A szünetben Hódi Mihály változtatott: Gyetyinást lehívta, s pályára küldte Juhász Istvánt. A kékek hozták játékba a lasztit, indult a második játékrész. Vajon látunk-e gólt?

45. perc: Szünet. A félidő végén is Szőkéék próbálkoztak, de több kell a gólhoz, mert eddig remekül állja a sarat a Balástya. Sőt, akár meglepetés is születhet, ha egy kontrából be tudnának találni a hazaiak.

no images were found

40. perc: Egyre nagyobb fölényben a vendégek, de már nem kellett sokat kibírniuk Gajdacsiéknak a pihenőig. Nem sokkal ezelőtt nagyon közel állt a vezetés megszerzéséhez a Mórahalom, de továbbra is érintetlen a háló. Történt, hogy Tóth Lukács lefordult védőjéről, az ötös sarkáról tisztán lőhetett, a védők a gólvonalról tudták kivágni a labdát. A második hullámban érkező Szőke Péterhez került a kipattanó, ő 8 méterről ollózott, a mozdulat bár igen látványos volt, de kevésbé hatékony. Maradt a 0-0.
32. perc: Nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendégek, nyilván szeretnének vezetést szerezni még a szünet előtt. Két helyzet is jelezte ebbéli szándékukat. Előbb Siha Zsolt 18 méterről, kapásból alig-alig durrantott a jobb kapufa mellé, majd Szőke Pétert keresték és találták meg a társak. A gólvadász az ötösön szelídítette meg a bőrt, ám mielőtt lőhetett volna, közbeavatkoztak a védők, s tisztáztak.
25. perc: K. Tóth Gyula próbálkozott az imént 11 méterről, a löket egy védőről pattant le, pedig üresen tátongott a sarok, s nem is tűnt rossznak az irányzék. Ezt követően egy ígéretes ellenakciót vezettek a balástyaiak, melynek végén a gólra éhes támadók elől Szűcs Marcellnek kellett elöklöznie a játékszert. Jelentjük: a portás teljesítette feladatát. Túl a félidő felén, jó iramú a meccs, de túl sok helyzetet nem láttunk.
20. perc: Előremerészkedik a Hódi-gárda is: a hosszúra átívelt labdát Bálint Dániel erőteljes mozdulattal fejelte meg, de nem talált kaput.
16. perc: Nem változott a játék képe az utóbbi percekben sem, a Balástya masszív védekezését igyekszik megbontani a Mórahalom, de a széleken egyelőre nem sikerül a hazaiak mögé jutni, középen pedig tökéletesen zár a retesz.
11. perc: Takács Gábor remek jobb oldali szögletét Szőke Péter alig húsz centivel fejelte fölé. Ezt követően Gyimesi László ment el a bal szárnyon, beadását két berobbanó csatár elől sikerült kibólintania a balástyai védőnek. Kezdi tehát átvenni az irányítást a Mórahalom, mely egyértelműen a három pontért érkezett.
5. perc: Egy felszabadítást követően egy nyárfa tetején landolt a labda, de folytatódik a játék, miután előkerül a cserelaszti. Enyhe fölényben a favorit, de helyzet még nem adódott egyik kapu előtt sem.
1. perc: A vendégek kezdték a találkozót.

Ideális futballidőben kezdődhet hamarosan a mérkőzés, a pálya talaja is kifogástalan. A hazai gárda tiszta királykékben szerepel, a vendégek hófehérben.

no images were found

Előző sztori

Az FK egy lépéssel közelebb a felsőházhoz + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvégi megyei eredmények + TABELLÁK