Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: a felsőházban az FK Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Több mint fél év után játszott ismét hazai pályán bajnoki mérkőzést az FK 1899 Szeged megye II. osztályú együttese, ráadásul ebben ez évben először. Ellenfélként a városi rivális, a bombaformában lévő, hat mérkőzés óta veretlen Universitas SC volt, s ha a kék-feketék a rájátszásban a felsőházba akarnak kerülni, a Tanárképző ellen csak a három pont megszerzése lehetett a cél.

A kellemes, idilli tavaszi meleg hamar tovatűnt a mérkőzés kezdetére. Barátságtalan esős időben indult útjára a labda. A hazaiak szempontjából létfontosságú volt a találkozó. A biztos, felsőházas rájátszást érő helyekért vívott harcban, létfontosságú volt a három pont megszerzése. Az “egyetemisták” már bejutottak a legjobbak közé, s mivel az egymás elleni találkozók eredményeit viszik magukkal a csapatok, így ők sem sétagalopp-derbyre készültek.

Az FK 1899 Szeged kezdte jobban az összecsapást. A hatodik percben bal oldalról elvégzett szabadrúgásra érkezett jó ütemben Turján, aki a hosszú sarokba csúsztatta a labdát (1-0). Ekkor kevesen hitték, hogy az újabb gólra a találkozó végéig várni kell. Pedig így történt, a köztes játékidőben az osztálynak megfelelő színvonalú küzdelmet láthatott a közönség. Jobbára a két tizenhatos között játszottak a csapatok, a kapuk ritkán forogtak veszélyben.

A második félidőben mezőnyfölénybe kerültek a hazaiak. Többször dolgoztak ki helyzetet, azonban a jó napot kifogó Bánki kapuson nem tudtak kifogni. Többször bravúrral hárított, ráadásul a kapufa is vele volt. A vendégek olykor veszélyesen kontráztak, de ez mind meddőnek bizonyult. Az i-re a pontot öt perccel a lefújás előtt Dóra tette fel. Egy jó ütemű kiugratás után szemtől szembe került a kimozduló kapussal. Az FK gólfelelőse higgadt tudott maradni és precízen lőtte ki a hosszú sarkot (2-0).

A szurkolók csapata teljesítette a kitűzött célt. Az alapszakasz utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül kiharcolta a felsőházas tagságot.

Az FK 1899 Szeged labdarúgócsapata, vezetői, játékosai és szurkolói nevében Keresztúri János technikai vezető, a mérkőzést követően gratulációját fejezte ki Pintér M. Lajosnak, portálunk főszerkesztőjének, esküvője alkalmából!

FK 1899 Szeged – USC Tanárképző 2-0 (1-0)
Szeged, műfű. 100 néző. Vezette: Madácsi.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Imre Z., Turján, Dervaderics, Dóra, Fodor I., Kálmán L. (Túróczi 60′), Sümeghy, Holecska (Bakó 65′), Herczeg (Ács, szünetben), Nagy V. (Gonda, szünetben). Vezetőedző: Hüvös Gábor.
USC Tanárképző: Bánki – Török, Tombácz, Szőke, Degovics, Kószó (Türk 62′), Vizi (Gál 50′), Papp (Onita 31′), Sajó, Bukovinszky (Börcsök 31′), Gyüre (Terjéki 50′). Vezetőedző: Miskolczi József.
Gólszerzők: Turján (6′), Dóra 85′).
Sárga lap: Dervaderics (44′), Ács (85′).
Jók: Turján, Sümeghy, Dóra, ill. Bánki, Onita, Gyüre.

Hüvös Gábor: “Fontos győzelmet arattunk, hiszen ahhoz, hogy elkezdődjön számunkra a felsőházi küzdelemsorozat, csak a három pont volt az elfogadható. Ezzel a csapat a minimális célkitűzését elérte. Ahhoz azonban, hogy komolyan kelljen számolni velünk, a jövő heti Baks elleni találkozót is be kell húznunk. Most már felszabadultan focizhatunk, minden mérkőzés rangadó számba fog menni, de az FK-nak akkor megy igazán, ha ki-ki meccseket vív. Külön kiemelném Majorost, akinek játéka az utóbbi időben sokat fejlődött. És szeretném megköszönni a maroknyi szurkolónak a biztatást is.”

Hírzóna

Elkezdődött a szegedi atlétikai centrum építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A tervek szerint az év végére el is készülhet a létesítmény.

Tovább olvasom

Sport

Kihagyhatja a későbbre halasztott olimpiát Márton Anita

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Férjével családalapítást terveznek.

Tovább olvasom

Hírzóna

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, a leghíresebb magyarból

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A film hétperces, 2D-s animációs technikával készült.

Tovább olvasom

Aktuál