Bulvár

Kutyákkal vizsgálják át a szentesi gázrobbanás romjait

Kutyákkal vizsgálják át a szentesi gázrobbanás romjait

2011. március 4., péntek
Kutyákkal vizsgálják át a szentesi gázrobbanás romjait

Kutyákkal vizsgálják át péntek este annak a családi háznak a romjait, amely robbanás következtében összedőlt Szentesen; a romok alatt talált, életveszélyesen megsérült nőt a szentesi kórházba szállították - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel.

Tátrai János

elmondta: estére a statikai szakember megállapította, hogy az épület területére lépni veszélyes. A következő órákban azonban még egyszer átvizsgálják a helyszínt, hogy biztosan nincs-e a romok alatt senki, a 61 éves asszonyhoz ugyanis időnként szociális munkás járt. A terület átvizsgálása után megkezdik az épület gépi bontását. A szóvivő tájékoztatása szerint nem sokkal délután két óra előtt kapták a tűzoltók a riasztást, amely szerint robbanás történt a szentesi Táncsics utcában. A helyszínre érve látták, hogy az érintett ház összedőlt. A romok alatt egy 61 éves nőt találtak, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett, a sérültet a mentők a szentesi kórházba szállították. A robbanás következtében összesen tizenöt további ház rongálódott meg. A házak ablakai kitörtek, a tetőcserepek elmozdultak, de ezek az épületek nem váltak lakhatatlanná, így nincs szükség kiköltöztetésre. A szentesi polgári védelmi kirendeltség segítségével a tűzoltók fóliákkal végezték el az ideiglenes javításokat. A robbanás után egy kerékpározó férfi az épülethez hajtott, hogy segítsen, de elesett az udvaron és megsérült, ezért őt is kórházba vitték a mentők. A katasztrófavédelem egyelőre nem nyilatkozott arról, mi okozhatta a robbanást. Tátrai János őrnagy közölte: a tűzoltóság szakértő bevonásával vizsgálja a robbanás körülményeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.