Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Kézilabda: tartalékos Flensburg őrölte fel a Picket + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Nem sikerült a bravúr a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első felvonásában a Flensburg ellen. A tartalékos német együttesnek csak két cseréje volt, de lassú játékukat még Pick-előnyben is rá tudták kényszeríteni a hazaiakra, majd a második félidőben feljavulva támadásban egygólos győzelmet arattak. A találkozót online közvetítettük.

Hatalmas hangulatban, teltház előtt kezdődött a találkozó – és rengeteg hibával mezőnyben, nagy bravúrokkal a kapusok, Mikler Roland és Dan Beutler részéről. Ennek folytán csak az 5. percben esett az első gól, Jacob Heinl szerezte a vendégeknél. Mocsai Tamás kiállítását követően emberelőnybe kerülve Lékai Máté egyenlített, majd a visszatérő Mocsai könnyedén lőtte át a falat. Indulásból Vadkerti Attila ejtette át gyönyörűen Beutlert, majd egy Lasse Boesen – Katzirz Dávid gólváltást követően Anders Eggert szerezte meg – hosszú időre utoljára – a vezetést a Flensburgnak (4-5). Fero Sulc egyenlítését követően Katzirz újabb átlövésével átvette a kezdeményezést a Pick, s joggal bízhattunk benne, hogy az iram növelésével sikerülni fog felőrölni a vendégeket, akik komoly sérüléshullámmal küzdöttek a találkozót megelőzően (jellemző módon a mérkőzésre nevezett Tobias Karlssonról a találkozó előtt derült ki, hogy tüdőgyulladást kapott, így kihagyni kényszerült a mérkőzést). Rá is kapcsolt a Pick, Vadkerti és Sulc növelte háromra az előnyt (7-4). Ettől függetlenül Eggert hidegvérrel cunderezte be csapata ötödik találatát Mikler lábai között, de a születésnapos Maxim Butenko visszaállította a köztehármat, Zubai Szabolcs pedig a 21. percben már 9-5-re módosította az eredményt. Eggert Jensen lőtte az első hetest a meccsen, Sulc a másodikat, a nagy különbség az volt, hogy előbbi belőtte, utóbbi kihagyta, Lasse Svan Hansen pedig kettőre faragta a hátrányt (9-7). Felvette az iramot a vendégcsapat, fegyelmezetten védekeztek, sok hibára kényszerítették támadásban a szegedieket, Beutler pedig tartotta formáját. Öt percnyi gólcsend után Katzirz bombázta Beutler kapuját, Sulc pedig rövid időre újra négyre növelte az előnyt, Patrik Fahlgren ugyan betalált, de a frissen beálló Herbert Gábor által 12-8-ra változott az eredmény. A norvég játékvezetők könnyű síppal fújtak be egy időntúli hetest skandináv rokonaiknak, Eggert pedig ki is használta a lehetőséget (12-9).

Fordulás után az osztrák magyar (kötőjel nélkül!) Szilágyi Árpád lőtte meg első gólját. Butenko látványos szélső góllal tartotta az előnyt, majd Michael Knudsen volt résen egy Miklerről kivágódó Eggert lövésnél, Katzirz azonban továbbra is megbízhatóan sütögette el jobb kezét (14-11). Svan Hansen Sulccal váltott gólt, majd jött Szilágyi, és előbb indulásból, majd átlövésből pillanatok alatt felhozta a németeket. Szilágyi játéka sokat javult az első félidőhöz képest, eredményesebben fejezte be a támadásokat. A vendégek kapuscserével is próbálkoztak megerősödő támadójátékuk kiegészítéseképpen, ám ezen az elképzelésen sokat rontott Vadkerti cseles ejtése a nála jóval magasabb Sören Rasmussennel szemben. Knudsen zárkóztatta csapatát ugyanabban a percben, s látszódott, hogy elmaradnak a kapusbravúrok, ezért Tatai Péter váltotta egy időre Miklert. Törő Szabolcs és Butenko növelték újra háromra az előnyt, s ezt tartotta is a csapat még pár percen át. A 41. percben 20-17 volt ide, ekkor azonban összeszedte magát védekezésben a mindössze csak két cserével operáló Flensburg és hét percre gólcsendre intette a továbbra is jó iramban rohamozó Picket. Sajnos ez az idő elég volt arra, hogy kiegyenlítsenek, s ezt követően már nem is hagyták meglépni Katzirzékat. Butenko csak a 48. percben szerezte meg újra a vezetést kettős emberelőnyben, azonban Szilágyi még így is képes volt egyenlíteni, majd egy értékesített hetes után a vezetést is megszerezte csapatának (21-22). A Pick összeesése gyors volt, de nem látványos. Egyszerűen kimaradtak a helyzetek, a védekezés szétesett, a németek pedig továbbra is a maguk tempójában be-betalálva tartották előnyüket, a kapuba visszatérő Beutler mindent fogott, a támadók pedig folyamatosan harcolták ki a büntetőket. Az 52. percben Szilágyi góljával már 24-22 volt oda, s a Picken az időkérés sem segített. Hiába lőtt Katzirz bombagólokat, hiába tért vissza a kapuba Mikler újabb bravúrokkal, csak futott az eredmény után és az első félidei jó játéka után a hazai csapat. Az utolsó percekben Svan Hansen bizonyult a nyerő embernek Eggerttel egyetemben, előbbi két gyors találatával 24-26 lett, utóbbi pedig először növelte háromra a vendégek előnyét – természetesen hetesből. Sulc góljánál már érezhető volt, hogy későn jött, Törő Szabi utolsó pillanatokban lőtt találata pedig csak a 26-27-es végeredményt állította be.

A Pick Szeged ott vesztette el a – már csak az ellenfelet sújtó körülmények miatt is – nyerhető meccset, amikor képtelennek bizonyult olyan tempóval fölé nőni a tartalékos Flensburgnak, amellyel felőrölhette volna a skandinávokkal megszórt német csapatot. Ehelyett szinte végig, gyakorlatilag még négygólos Pick-előnynél is a vendégek akarata érvényesült, legalábbis abban a tekintetben, hogy lassították a játékot, nem engedték a nagy iramot, a maguk tempóját kényszerítették a hazaiakra, akiknek ez az első félidőben megfelelt, majd a másodikban pedig benne ragadtak. A sebességet váltó, nagy hajrába kezdő Flensburg ekkor őrölte fel a Picket, sorozatos hibákra kényszerítve fegyelmezett védekezésével. A parketten fel sem tűnt, hogy szinte üres kispadjukon mindössze két csere és egy kapus ül. Így a nyerhető meccs szoros vereséggel ért véget, s bár a visszavágóra bő egy hét múlva kerül sor, április 3-án, biztosak lehetünk benne, hogy a kispad már nem lesz ennyire rövid hazai pályán Ljubomir Vranjes együttesének, s nagyon nehéz meccsen kell a Picknek kiharcolnia a még nem elveszejtett továbbjutást.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Pick Szeged – Flensburg Handewitt 26-27 (12-9) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Andersen, Södal (norvégok)
Pick Szeged: Mikler – Baláz, Lékai 2, SULC 5, Zubai Sz. 1, KATZIRZ 6, Törő 3. Csere: Tatai (k), Bajorhegyi, VADKERTI 3, Butenko 4, Herbert 2. Vezetőedző: Skaliczki László.
Flensburg: BEUTLER – HANSEN 5, SZILÁGYI 6, MOCSAI T. 2, Heinl 1, Boesen 2, EGGERT 8. Csere: Fahlgren 2, Knudsen 1. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Hétméteres: 2/-, ill. 6/5.
Kiállítás: 6 perc, ill. 10 perc.

Skaliczki László: “Nem vagyok csalódott. Nagyon erős és fegyelmezett ellenféllel szemben kellett harcba szállnunk. Tisztességesen és jól játszottunk, de a második félidőben sokat romlott a kapusteljesítmény és a védekezés, Szilágyit nem tudtuk tartani.”

Ljubomir Vranjes: “Nagyon örülök a győzelemnek. Nagyon tartalékosok voltunk, féltem elfogyunk a végére, számbelileg és fizikailag. Szerencsére Knudsen felépült így középen több lehetőséghez jutott Heinl. Nagyon szép teljesítményt nyújtottunk az elmúlt időszakban, gratulálok a csapatomnak.”

Katzirz Dávid: “Rossz kezdést követően össze tudott állni a védekezés és a támadás is, az első félidőben nem is volt gond. Aztán a második félidőben szétestünk támadásban és védekezésben is. Nem tartok visszavágótól, mínusz egyről kezdünk, nem lesz egyszerű, de szeretnénk két góllal megverni a Flensburgot.”

Mocsai Tamás: “Nagyon sok hibával játszottunk, a második félidőben sikerült javítanunk és így hozni tudtuk a meccset. “

Online közvetítésünk:

60. perc: Kétgólos előnynél jöhet a Flensburg, időt kérnek. Törő lövi az utolsót az utolsó másodpercben, Beutler bevédi. 26-27 a vége.

59. perc: Sulc még nem hiszi, 25-27! Katzirz remekül tör be és játszik be Zubainak, mellé lő Szabi… Na most ment el.

58. perc: Katzirz lövése törik meg a falon, de ez becsapja Beutlert is, majdnem jó, kapufa… Újabb Eggert-hetes, most sem ront… 24-27. Elmenni látszik a meccs…

57. perc: Mocsai trükközve játssza a labdát jobb szélre Svan Hansennek, 24-26…

56. perc: Nem sokáig örülünk, Lasse Svan Hansen átszalad a falon és még körbe is futja, 24-25.

55. perc: Katzirzt ezt nem érdekli, bombagólt lő! 23-24. Mikler visszatért és bravúrt mutat be! Katzirz Sulc remek passzát váltva gólra egyenlít!

54. perc: Nagyon lassú a játék, a Flensburg rákényszeríti lassú, körülményes, tördelt játékát a Szegedre.

53. perc: Törő nem tudja átjátszani egy dán lábon a labdát. Időkérés a Szegednél. Heinl kettő perc.

52. perc: Aztán hiba elől, Szilágyi viszoint nem ront, de ez nekünk nem jó, 22-24.

51. perc: Jön a német angriff, de Butenko kiüti, nincs indítás. Kivédekezzük.

50. perc: Zubai egyenlít, ez az! 22-22. Eggert ismét hetesből, 22-23. Butenkot védi Beutler, aztán a kipattanó az övék.

49. perc: Lékai ziccert ront, kettős hátárnyban indul Eggert, Tatai blokkol, de szabálytalanul, Szilágyi hetesből, 21-22.

48. perc: Knudsen kap kettőpercet, kettős fór itt, Butenko is itt, 21-20. Szilágyi egyenlít, kettős hátrányban 21-21.

47. perc: Mocsai már második kétpercét kapja, most nagyon nem szeretik a lelátón. A hetessel Sulc lövi fejbe Beutlert. Svan Hansen egyenlít, 20-20.

46. perc: Fahlgren könnyedén galoppozik a fal előtt, aztán lő, 20-19.

45. perc: Vadkerti nem kap hetest, pedig ezért is járna, ami Szilágyi csinált vele. Szabaddobás után fölé.

44. perc: Lékai passza majd lövése is a falon hal el, Vadkerti szedi össze.

43. perc: Bajorhegyi is kiáll… Ennyire azért nem szorul segítségre a Flensburg, sporik! Eggert hetese, 20-18.

42. perc: Belemenés, jöhetünk. Jön a brutális dobok támogatta vastaps is a lelátókról. Időközben visszajött Beutler is, védése töri le az egységes MIN-DENT BELE! szurkolást…

41. perc: Mocsai lő át, 19-17… Lékai mozog a hatosfal előtt jobbra-balra aztán ugrik, lő, 20-17!

40. perc: Eggert bal szélről, 18-16. Herbert ismét! 19-16! Katzirz Mocsaival szemben, kettő perc…

39. perc: Baláz szerez labdát, elől pedig a moldáv tüzér ismét! 18-15! Passzívak nagyon a németek csak a norvég bíróknak nem tűnik fel…

38. perc: Tatai jön a Picknél, Mikler elfáradt. Törő Szabi bal szélről ahogy kell, a bal felsőbe! 17-15!

37. perc: Vadkerti ejti át a 193 centi magas Rasmussent. Knudsen válaszával 16-15!

36. perc: Szilágyi indul és belövi, 15-13. Szilágyi most átlövésből, 15-14! Pedig a szurkolókon nem múlik.

35. perc: Lékai labdát szerez Butenko szélen, szabálytalanok vele szemben, de nincs kettő perc, nincs hetes… Rasmussen időközben a vendégek kapujában.

34. perc: Svan Hansen 14-12-re hozza fel a schleswigieket, de Sulc bevágja a 15. gólunkat!

33. perc: Mikler nagy bravúrral hárítja Eggert lövését, nem figyelünk, Knudsen szedi össze, 13-11. Katzirz válaszol! 14-11

32. perc: Lékai mellé. Sulc vadászik le egy passzt. Butenko jobb szélről elképesztő szélesen kivitt mozdulattal engedi el a jobb felsőbe a labdát! 13-10!

31. perc: A vendégek támadásával indul a második félidő. Szilágyi első gólja, 12-10.

Szünet.

30. perc: Herbert növeli újra négyre, 12-8! Eggert időntúli hetese, 12-9.

29. perc: Sulc lő hatalmasat, újra néggyel viszünk! 11-7! Fahlgren szerzi a 8. német találatot.

28. perc: Katzirz nevű egyszemélyes szegedi tüzérütegünk veszi be Beutler kapuját! 10-7!

27. perc: Herbert benn, a labda nem, jönnek a németek. Vagy dánok. Elszórják. Vadkertit meg ellökik.

26. perc: Lékai szerez labdát a német induláskor. Aztán majdnem eladjuk. Meg kellene nyugodni.

25. perc: Knudsen-sárga. Lök még egyet mellé, megy az idő, lassan kiegészülünk.

24. perc: Zubait közben kiszórják, hátrányban a Pick és támadunk. Butenkonál belemenés. Mikler-bravúr.

23. perc: Sulc büntetőt harcol ki, Törő mellédobja… A kutyafáját… Svan Hansen felhozza kettőre a Flensburgot, 9-7. Mikler véd egy bősz Boesen-lövést.

22. perc: Katzirz szándéka látszott, Beutler fogja az átlövést. Knudsen balról, Mikler véd, de már hetes, Eggert, 9-6.

21. perc: Zubai találata, 9-5! Sulc-sárga. Ismét belemennek a németek.

20. perc: Eggert balszélről nagyon becsapja Miklert, a láb között cunderezik. Butenko nevű tüzérségünk jelentkezik, egy szülinapi gól! 8-5.

19. perc: Jól védekezünk, indulásnál durvaság az iménti sérültnél, Svan Hansen most mehet is pihenni.

18. perc: Bajorhegyi sárgát kap. Elképesztő a német kispadra nézni: két csere plusz egy kapus. A többiek a stáb. Mocsai kapufa, majd a mi 18-asunk, Katzirz durrant fölé. Közben ketten lenn, Butenko ütközött Svan Hansennel. A dán már jobban van, Butenkót pedig kemény fából faragták.

17. perc: Fero Sulc tör be, 7-4! Időt is kér Vranjes.

16. perc: Szilágyi kihagyja, Vadkerti tör be balról, 6-4! Szilágyi mellé lő ismét.

15. perc: Ellépik a németek, Heinl nem engedi a szabaddobást. Katzirz góljával vezetünk! 5-4!

14. perc: Sulc ugrik fel középen és gyönyörű gól a bal alsóba! 4-4!

13. perc: Vadkertinél látnak belemenést, a németek indítják a saját 7-esüket, Eggert be is vágja, 3-4.

12. perc: Boesen kap egy labdát és balátlövőből, csípőből, takarásból Mikler lába mellé, 2-3. Katzirz egyenlít! 3-3

11. perc: Vadkerti labdát szerez és aztán átejti Beutlert! 2-2!

10. perc: És el is adjuk, jön Mocsai, könnyedén hinti be, 1-2. Idegesen kezdünk egyelőre, sok a hiba. Most lépés…

8. perc: Lékai a pályán és be is lövi a kapott labdát! 1-1. Svan Hansen támadóhiba.

7. perc: Mocsai kettő perc. Rontunk ismét, jön az emberhátrányos német blitzkrieg, blokkoljuk Boesen lövését. Aztán Mikler védi.

6. perc: Belemenés nálunk, Heinl indul és megadják a gyenge lövésből eső gólt. 0-1.

5. perc: Eggert Miklerbe! Sulc kap nagyot, Szilágyi meg sárgát. Pick időkérés.

4. perc: Lassú és körülményes eddig a német támadás. Mikler! Elől ismét hiba

3. perc: Boesen fölé durrant, elől ismét rontunk.

2. perc: Heinlt pedig Mikler hárítja.

1. perc: Kezd a Pick. Belemegy Katzirz, jön a Flensburg. Svan Hansen kapufa szélről.

14.29: Hamarosan kezdünk!

14.28: Maxim Butenko ma ünnepli 26. születésnapját, egyben ő februárban a csapat legjobb játékosa. Gratulálunk.

14.25: Bemutatás. Előbb a vendégek. Karlsson nincs itt a bemutatásnál ahogy már említettük. Mocsai óriási tapsot kap, akárcsak Szilágyi Viktor. És most… Hangrobbanás!!!

14.20: Teltház! Csak a vendégeknek fenntartott E és F szektorok foghíjasak, de egyébként a csillárról is szurkolók csüngenek. Rövidesen bemutatás. Olajozott gépezetként dübörög az ultratábor dobsora. Reméljük a csapat is ugyaniyen precizitással és összhangban fog játszani a talán esélyesebb, ám tartalékos németek ellen.

14.17: Megszólaltak a dobok, a harsonák és a szurkolók: elszabadult a pokol hangorkánja a Himnuszt követően.

14.15: Friss info: a németek nevezettjei közül Tobias Karlsson sem játszhat tüdőgyulladás miatt. Közben máris megzavartuk a készülő németeket: a rezesbanda eljátszotta a Himnuszt, csak annak szövege morajlott át a csarnokot belengő csenden, minden szurkoló felállt, megállt a Pick bemelegítése, miközben a Flensburg értetlenül állt az EHF munkatársaival egyetemben, kérdezvén, most mi történik…

14.10: Nem megy a német csapatok ellen a Picknek: eddig különböző kiírásokban 16-sor mérkőzött német ellenféllel a csapat, mindössze 3 győzelem, 1 döntetlen és 12 vereség a mérleg. Itt a lehetőség most javítani a Flensburg ellen. A két együttes még soha nem találkozott egyébként.

14.05: Hangolnak a csapatok, javában megy a melegítés, és hangol az ultratábor rezesbandája is, el-elnyomják a hangszórókból dübörgő zenét. Hatalmas hangulat várható!

13.55: Bizony rövid a kispad a németeknél! Összesen 11 játékost neveztek a mérkőzésre, a korábban sérüléssel küszködők közül Michale Knudsen kapott helyet a csapatban.

13.45: Szállingóznak a nézők, pedig még messze a kezdés. Óriási teltház várható, minden jegy elkelt.

13.30: Nagy szerettel köszöntjük a kézilabda-rajongókat és minden Kedves Olvasónkat az újszegedi sportcsarnokból, ahol egy óra múlva kezdetét veszi a Pick Szeged idei legnagyobb BL-csatája a skandináv légiósokkal megszórt és a magyar Mocsai Tamással felálló német Flensburg ellen!

Majd’ másfélszáz éve félszázad magyar huszár futamította meg a dán lovas és gyalogos csapatokat az akkor még dán fennhatóság alatt áll Flensburgnál a Schleswig-Holsteinért zajló porosz-dán háborúban, porosz szövetségben. Huszáros rohamokra most is szükség lesz a dánok ellen – nem tévedés, a német csapatban főképp a dánok tobzódnak, van belőlük mindjárt hat is (Sörenn Rasmussen, Anders Eggert, Thomas Mogensen, Lasse Svan Hansen, Lasse Boesen, Michael V. Knudsen), továbbá négy svéd (Dan Beutler, Tobias Karlsson, Oscar Carlén, Patrik Fahlgren), mutatóban egy német (Jacob Heinl), egy szerb (Petar Djordjics), továbbá egy osztrák magyar (Szilágyi Viktor) és egy magyar (Mocsai Tamás) – hiszen a Flensburg Európa egyik élcsapata, és a bivalyerős Bundesligában edződik. Sok azonban a sérült (Michael Knudsen, Oscar Carlén, Thomas Mogensen és Petar Djordjics) Ljubomir Vranjes együttesében, s ha rövid a kispad az mindenképp a Pick javára szólhat. Skaliczki László csapatából Dusan Beocsanin, Nagy Norbert és Tomás Stranovsky küzd sérüléssel.

Beharangozónk itt olvasható.

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál