Közélet

Hamisan vádolják Kalmár Ferenc képviselőt

Hamisan vádolják Kalmár Ferenc képviselőt

2011. március 8., kedd
Hamisan vádolják Kalmár Ferenc képviselőt

A KDNP Parlamenti Frakciója közleményt adott ki a szegedi KDNP-s politikust, Kalmár Ferencet ért alaptalan vádak tisztázására, a Blikk ugyanis egy cikkében azt állította, törvénytelen, hogy a képviselő két állami cégtől részesült javadalmazásban. A közlemény szövege alább olvasható.

Kalmár Ferenc

képviselővel kapcsolatban hamis vádak jelentek meg a sajtóban. A Blikk cikke szerint a képviselő két állami cégtől egy felügyelőbizottsági elnöki és egy tagsági tiszteletdíjat vett fel, amely állításuk szerint törvénytelen, mert szerintük csak egy tagság után részesülhet javadalmazásban. Ezzel szemben a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló törvény 6. paragrafusának 4. bekezdése a következőket rögzíti: 'Egy természetes személy legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál betöltött vezető tisztségviselői megbízatás, valamint legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál betöltött felügyelőbizottsági tagság után részesülhet javadalmazásban.' A képviselő csupán élt a törvény adta lehetőséggel, jogsértést nem követett el, hiszen egy vezetői és egy tagsági megbízatás nem ütközik törvénybe” - írja a KDNP Parlamenti Frakciója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.