Egyetem

Hálózatba szerveződtek a dél-alföldi régió oktatási intézményei

Hálózatba szerveződtek a dél-alföldi régió oktatási intézményei

2011. március 22., kedd
Hálózatba szerveződtek a dél-alföldi régió oktatási intézményei

Hálózatba szerveződtek a dél-alföldi régió oktatási intézményei, hogy az iskolákban már működő jó gyakorlatokat kölcsönösen megismertessék egymással annak a közoktatás-fejlesztési programnak a segítségével, amelynek a záró konferenciáját kedden tartották Békéscsabán.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program által csaknem 500 millió forinttal támogatott, másfél éves projekt keretében a régió három megyéjében - Békésben, Csongrádban és Bács-Kiskunban - 507 jó gyakorlatot gyűjtöttek össze az iskolák; ezek közül 395 nyilvánosságra is került az Educatio Kft. honlapján. Azok az intézmények, ahol több jó gyakorlatot is regisztráltak, referenciaintézménnyé váltak, s a gyakorlatban is bemutathatják a más iskolákban nevelő és oktató kollégáiknak az új szakmai és módszertani eljárásaikat. A három megyében összesen 87 referenciaintézményt minősítettek a koordinációs központ munkatársai, s ezek közül került ki az a 14 műhely is, amelynek az a feladata, hogy továbbfejlessze a már meglévő szakmai műhelyek munkáját.

Kónya István

(Fidesz-KDNP), a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke a záró konferencián fontosnak nevezte, hogy a közreműködő oktatási intézmények bemutathatták eredményeiket, a mindennapok gyakorlatát, szerinte ez a hálózati tanulás egyik leghitelesebb formája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.