Hálózatba szerveződtek a dél-alföldi régió oktatási intézményei

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hálózatba szerveződtek a dél-alföldi régió oktatási intézményei, hogy az iskolákban már működő jó gyakorlatokat kölcsönösen megismertessék egymással annak a közoktatás-fejlesztési programnak a segítségével, amelynek a záró konferenciáját kedden tartották Békéscsabán.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program által csaknem 500 millió forinttal támogatott, másfél éves projekt keretében a régió három megyéjében – Békésben, Csongrádban és Bács-Kiskunban – 507 jó gyakorlatot gyűjtöttek össze az iskolák; ezek közül 395 nyilvánosságra is került az Educatio Kft. honlapján.
Azok az intézmények, ahol több jó gyakorlatot is regisztráltak, referenciaintézménnyé váltak, s a gyakorlatban is bemutathatják a más iskolákban nevelő és oktató kollégáiknak az új szakmai és módszertani eljárásaikat. A három megyében összesen 87 referenciaintézményt minősítettek a koordinációs központ munkatársai, s ezek közül került ki az a 14 műhely is, amelynek az a feladata, hogy továbbfejlessze a már meglévő szakmai műhelyek munkáját.
Kónya István (Fidesz-KDNP), a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke a záró konferencián fontosnak nevezte, hogy a közreműködő oktatási intézmények bemutathatták eredményeiket, a mindennapok gyakorlatát, szerinte ez a hálózati tanulás egyik leghitelesebb formája.

Előző sztori

Közel hetvenezer igény gázárkompenzációra

Következő sztori

Díjátadó a Víz Világnapján