Egyetem

A Facebook is okozhat depressziót

A Facebook is okozhat depressziót

2011. március 30., szerda
A Facebook is okozhat depressziót

A Facebook is okozhat depressziót - állítják befolyásos orvosok, akik szerint a közösségi portál negatív hatással lehet az önértékelési problémákkal küszködő tizenévesekre.

A kutatók abban még nem értenek egyet, hogy ez a veszély az egyébként is depresszióban szenvedő gyerekeket érinti-e, vagy valóban csak a túlzott Facebook-használat idézi elő a betegséget. Az viszont már biztos, hogy orvosi szempontból új megvilágításba kerülnek a közösségi oldalak. "A Facebook miatti szorongás, az az érzés, hogy nem tudnak megfelelni a netes közösség támasztotta követelményeknek, még az osztálytársaktól való elszigetelődésnél is fájdalmasabb lehet" - mondta

Gwenn O'Keeffe

gyermekorvos. "A közösségi oldalakon tapasztalt negatív élmények még a való világban átélt kudarcoknál is mélyebb nyomot hagynak" - magyarázta O'Keeffe, az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia közösségi oldalakról szóló új ajánlásának vezető szerzője. A szakemberek a szülőket és a gyermekorvosokat arra ösztönzik, hogy a depresszió megelőzése érdekében beszélgessenek gyermekeikkel a közösségi oldalak használatáról, és a virtuális világban leselkedő veszélyekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.