/

Vallásközi sportrendezvények fiataloknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A lapunk által korábban már bemutatott ökumenikus ifjúsági labdarúgó-bajnokság szervezői újabb sportrendezvények szervezésébe vágtak: év elején „Malac Kupát” rendeztek, tavaszra pedig városi sportnapot terveznek – tudtuk meg Thurzó Balázstól.

„Hagyományteremtő szándékkal szerveztük meg idén első alkalommal a ‘Malac Kupát’, és a számtalan pozitív visszajelzés alapján joggal bízunk a jó folytatásban. A tervek szerint minden év első hétvégéjén újra megtartjuk ezt a teremkupát, hogy sporttal és egységben, közösségben kezdődjön az új esztendő!” – mondta el Thurzó Balázs.
A Don Bosco-bajnokságban szereplő csapatokon túl újabb nevezők is érkeztek, például a cserkészektől és a piaristáktól.
A szervezők tapasztalatai alapján a résztvevők nemcsak jól érezték magukat, de valóban jó hangulatú, izgalmas mérkőzéseket vívtak egymással. A kupát első alkalommal a dómos fiatalok (DHISZ) nyerték el, második helyen a radnótisokból álló OGC, a dobogó harmadik helyén az újszegedi UPC végzett, akik a bronzmérkőzésen egy góllal verték a szentesi MessiAS csapatát.

A keresztény közösségeken is túl

A további tervekről Thurzó Balázs elmondta, hogy elsődleges céljaik között szerepel az eddig keresztény körben meghirdetett sportversenyekre más vallású fiatalokat is meghívni, s így a sport eszközeivel is erősítenék Szegeden a vallásközi párbeszédet és békét.
„A kupának helyet adó Dugonics András Piarista Gimnázium kedvezményes terembérlettel támogatta az eseményt és megígérték, ha legközelebb is meg tudunk mozgatni ennyi fiatalt, akkor ismét számíthatunk rájuk. Azt hiszem, hamarosan élni fogunk az ajánlatukkal, hiszen tavasz végén  sportnapot szeretnénk szervezni a vallásos fiatalok részére.”
A tervezett sportnapon azonban már – főleg az ifjúsági közösségekben lévő lányok bevonása érdekében – más labdajátékok (röplabda, kosárlabda, esetleg kézilabda) versengései is szerepelnek majd az elmaradhatatlan focin kívül.

Default thumbnail
Előző sztori

Várakozási helyzet Nagylakon (Frissítve)

Default thumbnail
Következő sztori

Újra Simándy-énekversenyt rendeznek Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek